Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας
04 Μαρτίου 2023 / 11:32

Κάλεσμα από τις Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) καλούν σε διαμαρτυρία στις 08/03 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο (Μαράσλειο)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) καλούν σε διαμαρτυρία στις 08/03 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο (Μαράσλειο) για την άμεση επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Κέρκυρα.

Επιπλέον ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικού ενόχους για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό δομές για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών αλλά και για τη δημιουργία δομών στήριξης.

Άμεση χρηματοδότηση για ανέγερση σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων με όλες τις αναγκαίες υποδομές.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Υπογραφή συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οικονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται επίσης και άλλα που αφορούν την ισονομία στις προσλήψεις , την ουσιαστική στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, στην προστασία της μονάδας απεξάρτησης «Διάπλους» κ.α.