Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύμα αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους Τούρκους και Σύριους

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
17 Φεβρουαρίου 2023 / 09:19

Έμπρακτα δείχνουν την αλληλεγγύη τους Κερκυραίοι που προσφέρουν ότι μπορούν ως ανθρωπιστική βοήθεια. Ρ. Κράτσα: Η πολιτική πρέπει να μείνει στην άκρη και οι κυβερνήσεις πρέπει να επιμεληθούν ώστε όλοι οι δικαιούχοι να πάρουν την βοήθεια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Κερκυραίων στο κάλεσμα των τοπικών αρχών για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.
 
Ρούχα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό, προϊόντα υγιεινής, πάνες, παπούτσια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας φθάνουν καθημερινά στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν ορίσει ο Δήμος Κ. Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 
Ο ισόγειος χώρος της πρώην νομαρχίας, όπου βρίσκεται το γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα, έχει «γεμίσει» από αμέτρητες σακούλες και κούτες που καταφθάνουν καθημερινά. Μικροί και μεγάλοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας για τα θύματα των καταστροφικών σεισμών παρά την ακρίβεια και την οικονομική κρίση.

Τόσο ο χώρος που είναι μπροστά στο γραφείο όσο και το πίσω μέρος έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες προϊόντα. Το ενδιαφέρον μάλιστα που καταγράφεται είναι τόσο μεγάλο  που ο Δήμος Κ. Κέρκυρας παρέτεινε κι αυτή την εβδομάδα το χρόνο συλλογής ειδών.



ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε θα μεταφερθεί με φορτηγό από την ΚΕΔΕ με προορισμό τις δοκιμαζόμενες περιοχές .
 
Σε όλες τις ΠΕ

Παράλληλα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  συμμετέχει στην προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και υγειονομικό υλικό. Τα είδη θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να σταλούν με ασφάλεια στους κατοίκους των δοκιμαζόμενων χωρών.

Στην Κέρκυρα η συλλογή γίνεται στο κτίριο της παλιάς νομαρχίας μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Χθες μάλιστα στο σημείο βρέθηκε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Μ. Ανδριώτη που παρέλαβαν σκηνές που  μπορούν να στεγάσουν τους σεισμόπληκτους των πληγεισών περιοχών, από γνωστό τουριστικό πράκτορα της πόλης που επιθυμεί ωστόσο να διατηρήσει την ανωνυμία του.



ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε την θερμή ανταπόκριση των συμπολιτών μας  σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλη και παντού, όχι μόνο στη χώρα μας κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά σήμερα και ευτυχώς λειτουργούν και τα κανάλια που μεταφέρουν  αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στους δικαιούχους, όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός. Υπάρχουν καταγγελίες  ότι χρησιμοποιείται η ανθρωπιστική βοήθεια και για πολιτικούς λόγους κυρίως στη Συρία. Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στους δικαιούχους, στις εμπόλεμες περιοχές, στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στη Συρία. Η πολιτική πρέπει να μείνει στην άκρη και οι κυβερνήσεις πρέπει να επιμεληθούν ώστε όλοι οι δικαιούχοι να πάρουν την βοήθεια.Οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι σοβαρές και τις λαμβάνουμε υπόψιν», τόνισε η κ. Κράτσα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αναχωρήσει από το ΕΚΚ,  το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε, ενώ η συλλογή συνεχίζεται.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ