Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατεβάζει άμεσα διακόπτες το καρουζέλ στην Πάνω Πλατεία

Καρουζέλ
12 Ιανουαρίου 2023 / 12:11

Μετά την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και την αναγκαστική ανάκληση της άδειάς του από τον Δήμο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζήτημα 24ώρων είναι να «κατεβάσει διακόπτες» το καρουζέλ στη πάνω πλατεία, μετά από την ακύρωση της απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την εκμίσθωση του χώρου, εφόσον η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση έκανε αποδεκτή την προσφυγή που άσκησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κέρκυρα Ψηλά". 

Η ακύρωση τεκμηριώνεται από την Αποκεντρωμένη με επτά λόγους: Μεταξύ αυτών, ο μη κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το διάστημα της δημοπρασίας που ήταν μικρότερο των 10 ημερών και η έλλειψη εγγυητή της μίσθωσης (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της "Ε").
 
«Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε υποχρεωμένοι, να βαδίσουμε σύμφωνα με ο,τι ορίζει ο νόμος και να κάνουμε άμεση άνακληση της άδειας που είχαμε χορηγήσει» αναφέρει στην "Ε" ο εντεταλμένος σύμβουλος Εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης.

«Η ακυρωτική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στον Δήμο την ίδια μέρα που αναρτήθηκε η στη "Διαύγεια", αλλά στις 4 του Γενάρη. Μόλις μας κοινοποιήθηκε, ενημερώσαμε τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε προθεσμία 5 εργάσιμων ημέρων για να απαντήσει και χθες μας κατέθεσε μέσω δικηγόρου τα έγγραφα που ζητήσαμε. Πλέον η ανάκληση της άδειας έχει υπογραφεί από εμάς και το καρουζέλ θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί».  

Χωρίς ευθύνη της επιχείρησης

Ο Σπύρος Μωραΐτης παραδέχθηκε ωστόσο ότι η απόφαση ακυρώθηκε χωρίς ευθύνη του επιχειρηματία, αλλά λόγω σφαλμάτων που βρέθηκαν στην απόφαση του Δήμου από την Αποκεντρωμένη, με αποτέλεσμα την ακύρωση.

Επεσήμανε πάντως στην "Ε" ότι είναι μια ατυχής εξέλιξη, γιατί ο χώρος των παιχνιδιών ήταν μια πηγή διασκέδασης και χαράς για τα παιδιά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Όμως, στη Δημοκρατία, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους κανόνες και να ακολουθούμε τη νομιμότητα. Λόγω της ανάκλησης της αδείας, ο επιχειρηματίας μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος σε οποιονδήποτε έλεγχο. Εντός των επόμενων 24ώρων η επιχείρηση θα σταματήσει να λειτουργεί» κατέληξε ο κ. Μωραΐτης. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ