Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άκυρο «έφαγε» από την Αποκεντρωμένη το καρουζέλ στην Πάνω Πλατεία

Καρουζέλ
02 Ιανουαρίου 2023 / 09:46

Καταπέλτης η απόφαση της Αποκεντρωμένης με σκεπτικό που τεκμηριώνεται από επτά λόγους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άδοξο τέλος παίρνει με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων, το καρουζέλ και τα παιχνίδια που έχει στήσει επιχειρηματίας στο συντριβάνι της Πάνω Πλατείας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,  

Αφού συζητήθηκε άκαρπα σε δύο δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, το θέμα ψηφίστηκε τελικά σε δια περιφοράς συνεδρίαση με ψήφους 17 έναντι 13.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης, που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, ήρθε σαν καταπέλτης για τον Δήμο αφού κηρύσσει άκυρη την απόφαση που εγκρίθηκε τελικά από την Οικονομική Επιτροπή στις 9-12-2022 του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων περί «Έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας για την προσωρινή εκμίσθωση κοινοχρήστου χώρου στην Άνω Πλατεία, πλησίον του συντριβανίου, για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός Καρουζέλ και άλλων ψυχαγωγικών παιχνιδιών».

Επτά λόγοι

Η απόφαση ακύρωσης τεκμηριώνεται με επτά λόγους, μεταξύ των οποίων ο μη κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης, το διάστημα της δημοπρασίας που ήταν μικρότερο των 10 ημερών και η έλλειψη εγγυητή της μιίσθωσης, όπως προβλέπεται από τον νόμο. 


Ρευματοδότηση

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του, συνοδεύεται επιπλέον από αμφισβητούμενο καθεστώς ηλεκτροδότησής του από το δημοτικό φωτισμό, καθώς δεν έχει δοθεί άδεια σύνδεσης ώστε να μην επιβαρύνεται ο Δήμος από τα έξοδα.

Η επιχείρηση πάντως, όλες αυτές τις μέρες, δείχνει να είναι αρκούντως επικερδής και δημοφιλής ανάμεσα σε εφήβους, κυρίως λόγω των υπολοίπων παιχνιδιών που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες.



Το ερώτημα παραμένει εάν θα "κατεβάσει διακόπτες" άμεσα ή εάν τελικά θα ροκανιστεί ο χρόνος με νομικές διαδικασίες, τόσο, ώστε να παρέλθει «αναίμακτα» η περίοδος και έτσι η απόφαση να καταστεί τελικά άνευ αντικειμένου, και να ισχύσει ...κατόπιν εορτής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ