Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξω απ΄το κύτταρο τα σκουπίδια, λένε οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
20 Δεκεμβρίου 2016 / 11:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη δεύτερη ανατροπή απορριμματοφόρου τα ξημερώματα της Κυριακής με πιθανότερο αίτιο τη σαθρότητα του εδάφους,

οι υπάλληλοι του Δήμου ζητούν εγγυήσεις από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας.
Αυτήν τη φορά το απορριμματοφόρο ήταν ιδιοκτησίας του εργολάβου που εκτελεί χρέη αποκομιδής των απορριμμάτων. 
Το πρώτο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 10 Οκτωβρίου και μάλιστα τότε το σωματείο των εργαζομένων είχε ζητήσει από το Σύνδεσμο Καθαριότητας έκθεση τεχνικού ασφαλείας. Το αρμόδιο τμήμα ασφάλειας και υγιεινής της Επιθεώρησης Εργασίας στα Γιάννενα είχε μεν υποδείξει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των εργαζομένων, ωστόσο έγινε μόνο μια επιφανειακή διευθέτηση του χώρου.
Σε δημόσιες δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπ. Ασπιώτης αποδίδει το περιστατικό σε έναν συνδυασμό σφαλμάτων και προβλήματος του απορριμματοφόρου. 
«Ο Δήμος Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος καθαριότητας, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θεωρούμε ότι ο χώρος είναι επικίνδυνος και ζητάμε να εγγυηθεί ο αντιδήμαρχος ότι είναι ασφαλής για να κινούνται οι εργαζόμενοι» τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Κέρκυρας Σταμάτης Κορφιάτης. «Εμείς ως εργαζόμενοι θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ανεβαίνουμε στο κύτταρο. Θα αφήνουμε τα σκουπίδια κάτω, πριν το κύτταρο, μέχρι να μας εγγυηθούν ότι ο χώρος είναι ασφαλής»