Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολογισμός δράσης Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Κώστας Κωστάλης
29 Δεκεμβρίου 2020 / 16:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις δράσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τη χρονιά που πέρασε αναφέρεται με δηλώσεις του ο πρόεδρος Κώστας Κωστάλης.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται: Μεταξύ των ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση ενσύρματου internet στο σύνολο των σχολείων.

Ειδικότερα:
 
1.Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στα σχολεία της Κέρκυρας και αυτό δεν είναι άλλο από την τοποθέτηση δομημένης καλωδίωσης για ενσύρματο internet σε όλα τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή ήδη σε 6 σχολεία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
 
2. Έχουν συναφθεί εταιρικά συμβόλαια με τον ΟΤΕ για τις τηλεφωνικές συνδέσεις όλων των σχολείων, κάτι το οποίο σημαίνει καλύτερες παροχές σε συμφερότερο πάγιο, ενέργεια η οποία σε βάθος χρόνου θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για κάθε σχολείο.
 
3. Σχεδιάστηκε ο κανονισμός παραχώρησης για τους κλειστούς και αύλειους αθλητικούς χώρους όλων των σχολείων. Ο κανονισμός αυτός ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον όλοι οι αθλητικοί χώροι των σχολείων είναι στη διάθεση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
 
4. Ανελήφθη η λειτουργία του κλειστού αθλητικού γυμναστηρίου «Ναυσιθόειο» συντάσσοντας πρόγραμμα αλλά και κανόνες λειτουργίας.
 
5. Επελέγη η συμφερότερη προσφορά για προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού Α4 γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποτελεί πάγια ανάγκη για τα σχολεία η συγκεκριμένη προμήθεια. Με την ενέργεια αυτή, τα σχολεία θα εξοικονομήσουν ετησίως αρκετά χρήματα.
 
6. Προχώρησε η διαδικασία μηχανοργάνωσης των σχολείων όσον αφορά την ηλεκτρονική επικοινωνία με την επιτροπή καθώς και την καταχώρηση τιμολογίων από κάθε σχολική μονάδα.
 
 
7. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια αντισηπτικών για κάθε σχολείο προκειμένου να υποστηρίχθεί η επανέναρξη των μαθημάτων. Έγινε και η σχετική διανομή στο σύνολο των σχολείων.
 
8. Υποστηρίχθηκε οικονομικά το ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο που πρόσφατα μετακόμισε σε νέο κτίριο στο Κεφαλομάντουκο.
 
9. Υπήρξε άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα οποιασδήποτε σχολικής μονάδας  το ζήτησε. Πραγματοποιήθηκαν ακόμη και επισκέψεις δια ζώσης παρά τις αντίξοες συνθήκες.
 
10. Έγινε αλλαγή τραπεζικό ίδρυμα προς όφελος των σχολείων.
Η νέα συνεργασία με την τράπεζα δεν έχει κόστη για ηλεκτρονικές πληρωμές και  κάθε οικονομικός διαχειριστής έχει  τη δική του χρεωστική κάρτα.
 
11. Τέλος, η επιτροπή βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το τμήμα Παιδείας και την αντ/ρχο κυρία Μαρία Ζερβού αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες καθώς και τις υπηρεσίες πρασίνου και καθημερινότητας για τις διάφορες ανάγκες των σχολείων.
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Κωστάλης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά φτάνει προς το τέλος της και έτσι νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό της έως τώρα θητείας μας. Παράλληλα επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ως επιτροπή τους διευθυντές και τους οικονομικούς διαχειριστές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την εξαιρετική συνεργασία τους και την υποστήριξη. Επίσης να ευχαριστήσουμε τη γραμματεία της δευτεροβάθμιας επιτροπής για την υπομονή και την στήριξη. Οι 17 συνεδριάσεις της επιτροπής από το καλοκαίρι και μετά δείχνουν ότι η γραμματεία δεν είχε καθόλου εύκολο έργο. Ευχόμαστε καλή χρονιά και ελπίζουμε η σχολική ζωή να επιστρέψει  σύντομα στην κανονικότητα.”