Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

18 απινιδωτές στα σχολεία της Κέρκυρας

Απινιδωτές
02 Σεπτεμβρίου 2022 / 12:24

Θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν άμεσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. 18 απινιδωτές παρέλαβε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, τους οποίους θα εγκαταστήσει σε αύλειους χώρους σχολείων και εκεί που υπάρχει αθλητική δραστηριότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι καινούργιοι απινιδωτές παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας
Κώστα Κωστάλη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκούπουρα, την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας Μαρία Ζερβού, τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Πουλή και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστο Κυπριώτη.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, τους μήνες που τα σχολεία θα είναι κλειστά την καλοκαιρινή περίοδο, οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της πόλης και σε τουριστικές περιοχές, ωστε να είναι στην υπηρεσία του κάθε συνανθρώπου μας είτε είναι συνδημότης είτε είναι επισκέπτης.

Ο πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Κώστας Κωστάλης ανέφερε: «Ένα όραμα που είχαμε εδώ και ένα χρόνο υλοποιείται. Οι απινιδωτές είναι εδώ και από Δευτέρα θα είναι στα σχολεία. Η επιτροπή ομόφωνα πήρε αυτήν την απόφαση και είναι χαρά μας που έχουμε και τον κύριο Πουλή στην επιτροπή ο οποίος μας καθοδήγησε σχετικά με την αγορά των μηχανημάτων. Υπομονετικά περιμέναμε γιατί υπήρξε μια καθυστέρηση στην παράδοση λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας
Συμπλήρωσε επίσης ότι οι 18 νέοι απινιδωτές έρχονται να συμπληρώσουν όλο το πακέτο των απινιδωτών που έχουν αγοραστεί από την σχολική επιτροπή μαζί με αυτόν που έχει τοποθετηθεί στο Ναυσιθόειο και το κόστος τους είναι 1500 ευρώ έκαστος, μαζί  με το κουτί φύλαξης και τα αναλώσιμα. 

Η τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία  και σε νευραλγικούς δημόσιους χώρους του Δήμου μας, εντάσσεται στην προσπάθεια για πρόληψη  σοβαρών περιστατικών υγείας, των δημοτών και των επισκεπτών μας.

Η κ. Ζερβού τόνισε  ότι οφείλουμε να προλαβαίνουμε με την βοήθεια της τεχνολογίας  περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους  και επεσήμανε ότι η σχολική επιτροπή  με την παρούσα δημοτική αρχή απέκτησε  ολοκληρωμένη νομική  υπόσταση.

Ο κ. Κυπριώτης  ανέφερε ότι θα προηγηθεί εκπαίδευση για την χρήση  των απινιδωτών στα σχολεία από τους άνδρες του ΕΚΑΒ και ο  Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας  τόνισε  ότι θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στον Δήμο μας  με την προσθήκη ακόμα 20 απινιδωτών.  



Τέλος ο κ. Πουλής  έκανε  την παρουσίαση τονίζοντας την ιδιαιτέρως απλή χρήση   των μηχανημάτων.