Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα δύο απινιδωτές σε Ανεμόμυλο - Κανόνι - Ο «χάρτης» της Κέρκυρας

Απινιδωτές
29 Οκτωβρίου 2021 / 16:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαταστάθηκαν ακόμα δύο απινιδωτές στο νησί, με έξοδα Κερκυραίων επιχειρηματιών

μετά το κύμα ευαισθητοποίησης που προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του Στράτου Ταγκατίδη από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Με φροντίδα του διασώστη του ΕΚΑΒ Θωμά Μπαντά, τοποθετήθηκαν σε πολυσύχναστα σημεία στην περίμετρο της πόλης οι δύο συσκευές έκτακτης ανάγκης για ανάλογες περιπτώσεις. 

Ένας απινιδωτής εγκαταστάθηκε έξω από το "Καφέ Κανόνι" και ένας ακόμα μπροστά στο "Ναυτίλο" στον Ανεμόμυλο. 

Είναι τοποθετημένοι σε ασφαλές σιδερένιο περίβλημα, για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες και σε σημείο που "βλέπουν" κάμερες ασφαλείας ώστε να αποτρέπονται οι βανδαλισμοί.  

Κάθε εγκατάσταση συσκευής, καταγράφεται και τοποθετείται στην εφαρμογή κινητού AED Locator, που σχεδίασε το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου και συγκεκριμένα οι φοιτητές Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Πραματευτάκης.

Ο "χάρτης" ενημερώνεται με κάθε νέο απινιδωτή που είναι λειτουργικό ενώ επιτρέπει την παρακολούθηση για τον ανεφοδιασμό με αναλώσιμα patch και μπαταρίες. Είναι ο πρώτος στη Ελλάδα, διαθέσιμος δωρεάν μέσω του Google Play, και φιλοδοξεί να ενσωματώσει ανάλογους χάρτες στην υπόλοιπη Ελλάδα.  






ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ