Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάρια χρήσης απινιδωτών στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Κέρκυρας

Απινιδωτές
23 Ιανουαρίου 2024 / 13:05

Μετά την εγκατάσταση απινιδωτών στις σχολικές μονάδες από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, έρχεται η επιμόρφωση χρήσης από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, η δεύτερη φάση –μετά την πρώτη της παράδοσης – και δη η εκπαίδευση χρήσης απινιδωτή και πρώτες βοήθειες από ομάδα του ΕΚΑΒ  των μελών του διδακτικού προσωπικού του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίου (Δημοτικό Αχαράβης) και του Γυμνασίου Αχαράβης, παρουσία των  δ/ντών Παπαδάτου Παναγιώτη  του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίου (και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας)  και Αναστάσιου Σγούρου του Γυμνασίου Αχαράβης, από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Εκπαιδεύτηκαν 35 εκπαιδευτικοί οι οποίοι τις αμέσως επόμενες μέρες θα παραλάβουν την βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΚΑΒ. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκε και η Σπυριδούλα Κόκκαλη .

Η επιμόρφωση στη χρήση έγινε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διανομής απινιδωτών στις εκπαιδευτικές δομές, από τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με τους διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών δομών.

Θα ακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια χρήσης και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που έχουν παραλάβει απινιδωτές, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προμηθευτεί απινιδωτές  έτσι ώστε να εξοπλιστούν όλες οι δομές του.