Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να αυξηθούν οι σπουδαστές στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων

Φωτεινή Βάκη
14 Δεκεμβρίου 2016 / 10:19

ΑΘΗΝΑ. Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα κατέθεσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη προς την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η βουλευτής στην ερώτησή της, ζητάει απάντησει για το αν στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναβάθμισης της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Τουρισμού, δίνεται δυνατότητα αύξησης του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας καθώς και εισαγωγής της ειδικότητας Τεχνικού Αρτοποιού – Ζαχαροπλαστικής στο πρόγραμμά του.
Επισημαίνοντας ότι η πλειονότητα των κατοίκων του νησιού της Κέρκυρας εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό τομέα, η Φ. Βάκη ρώτησε επίσης, σχετικά με τη δυνατότητα λειτουργίας τμήματος Μετεκπαίδευσης (επιμόρφωσης) στην Κέρκυρα για τους ήδη εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα ή εποχιακά ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους.
Κλείνοντας,η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στην Υπουργό Τουρισμού ρωτά αν θα επαναλειτουργήσει η Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018.