Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτό δεν ήταν συνέδριο (ΚΕΔΕ) αλλά... γκαλά!

Νικολούζος
05 Δεκεμβρίου 2016 / 15:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, σχετικά με το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη.

“Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία”  ανέφερε ο κ.  Νικολούζος “να αποφασίσουμε για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης. Το Ετήσιο Συνέδριο, της Κ.Ε.Δ.Ε.,  δυστυχώς,  παρουσίασε την εικόνα ενός “γκαλά”, που αντί να ασχοληθεί  με τη  μεταρρύθμιση, την   ανασυγκρότηση και   το μέλλον του θεσμού,  εξελίχτηκε σε μια διαδικασία αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας.  Στάθηκε απέναντι  σε  επεξεργασμένες θέσεις του Οργάνου, όπως π.χ. στο πάγιο αίτημα της  Αυτοδιοίκησης   για απλή αναλογική, με το πρόσχημα της ακυβερνησίας και  κατά την γνώμη μου δεν βοήθησε  ουσιαστικά, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  θεσμός  διαχρονικά.” 
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης  που  παρά τις εξαγγελίες της,  μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει  ούτε ένα βήμα να λύσει  -  και μάλιστα χωρίς να απαιτούνται χρήματα  - προβλήματα  γραφειοκρατίας,  που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις και αστοχίες του “Καλλικράτη”    που ταλαιπωρούν τους Δήμους και τους δημότες.  Οι Αποκεντρωμένες  Διοικήσεις παραμένουν στην θέση τους  και οι έλεγχοι  φτάνουν σε σημείο παραλογισμού. 
Ο κ. Νικολούζος κατέληξε ότι  κάθε Δήμος από το χώρο ευθύνης  του  θα πρέπει να συνεχίσει τις διεκδικήσεις  για μια Αυτοδιοίκηση που θα μπορεί να σταθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κάθε   Τοπικής Κοινωνίας.