Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είμαστε απέναντι στη Χρυσή Αυγή, στο πλευρό του περιφερειάρχη

Νικολούζος
16 Φεβρουαρίου 2017 / 15:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη δικαστική διαδικασία που έχει κινηθεί σε βάρος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ως Δήμαρχος Κέρκυρας εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο  Γαλιατσάτο στην υπόθεση  της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του ο βουλευτής Κερκύρας  της Χρυσής Αυγής. 
Ως εκπρόσωποι της Τ.Α. θα  σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το φασιστικό μόρφωμα  και θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στη θέση μας. Στην  κοινωνία μας   δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς. 
Ο φασισμός   αποτελεί  εχθρό της  Δημοκρατίας  που εκμεταλλεύεται υποκριτικά και κατά το δοκούν, όπως στην προκειμένη περίπτωση,  τα εργαλεία που  παρέχει το δημοκρατικό πολίτευμα. Σε κάθε περίπτωση   εντείνεται σε περιόδους κρίσης και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια των ρατσιστικών αντιλήψεων του.  
Αποτελεί πολιτική επιλογή μας η σύγκρουση  με  τη ναζιστική ιδεολογία. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αταλάντευτα απέναντι στη διχαστική και εγκληματική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής που κλιμακώνεται επικίνδυνα».