Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

100 εκατ. στερλίνες στην Ουκρανία αλλά όχι τανκς

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
09 Απριλίου 2022 / 19:51

ΚΙΕΒΟ. Το ταξίδι του Μπόρις Τζόνσον στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αιφνιδίασε όλους. Ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή από τη βρετανική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Ακόμα και οι βρετανικές ιστοσελίδες δεν έχουν πληροφορίες για το τι διειμήφθει και περιορίστηκαν στην περιγραφή των φωτογραφιών, που διένειμε η ουκρανική κυβέρνηση.
 
Το περιεχόμενο των συνομιλιών μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στα όσα συζήτησαν την προηγούμενη ο Βρετανός με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς.
 
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία δεν θα στείλουν τανκς στην Ουκρανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε κοινή διάσκεψη με τον γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς στις 8 Απριλίου ότι «δεν θα ήταν σκόπιμο» οι δυτικοί σύμμαχοι να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις της Ουκρανίας σε όπλα.

Αντίθετα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό 100 εκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων αντιαεροπορικών πυραύλων Starstreak και επιπλέον 800 αντιαρματικών πυραύλων.