Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, αποκατάσταση όρασης με χειρουργική αμφιβληστροειδούς

advertorial
04 Μαρτίου 2022 / 10:08
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η επέμβαση έγινε σε 37χρονη διαβητική ασθενή η οποία έπασχε από σοβαρή απώλεια όρασης εξαιτίας ενδοϋαλοειδικής αιμορραγίας και ελκτικής αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα μια πολύπλοκη οφθαλμολογική επέμβαση σε 37χρονη διαβητική ασθενή η οποία έπασχε από σοβαρή απώλεια όρασης εξαιτίας ενδοϋαλοειδικής αιμορραγίας και ελκτικής αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Η ασθενής είχε χάσει τις ελπίδες της για ανάκτηση της όρασής της, ωστόσο η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και πλέον η νεαρή διαβητική απολαμβάνει λειτουργικής όρασης.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στη Γενική Κλινική Κέρκυρας «ΑΛΕΞ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ», από την οφθαλμοχειρουργική ομάδα Εμμανουηλίδη – Γιαννόπουλου, οι οποίοι έχουν εξειδικευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζουν τις πιο απαιτητικές χειρουργικές παθήσεις των οφθαλμών στην Κέρκυρα.

Πολλές από τις επεμβάσεις αυτές, λόγω της χρήσης αερίων, καθιστούν απαγορευτικό το ταξίδι με αεροπλάνο, ακόμα και τη διέλευση από υψηλό υψόμετρο με το αυτοκίνητο. Η αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών στην Κέρκυρα αποτελεί σημαντική πρωτοπορία για το νησί μας.

Στη γκάμα των οφθαλμοχειρουργικών επεμβάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, περιλαμβάνονται αποκολλήσεις του αμφιβληστροειδούς, επιωχρικές μεμβράνες, οπές της ωχράς κηλίδας, ενδοϋαλοειδικές αιμορραγίες και επιπεπλεγμένοι καταρράκτες.

Η πραγματοποίηση των πολύπλοκων αυτών επεμβάσεων εκτός από την εξειδίκευση στη χειρουργική του αμφιβληστροειδούς απαιτούν τελευταίας τεχνολογίας υλικοτεχνική υποδομή η οποία έχει εγκατασταθεί από την ομάδα Εμμανουηλίδη – Γιαννόπουλου και υποστηρίζεται από μεγάλο Αθηναϊκό όμιλο, που πρωτοπορεί στο χώρο της οφθαλμολογίας.

Η σταθερή επιδίωξη της Γενικής Κλινικής "ΑΛΕΞ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ", είναι η βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της και η παροχή κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών στους Κερκυραίους πολίτες, με σημαντικούς επιστημονικούς συνεργάτες.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.