Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκοψε την πίτα της η ΜΕΛΙΣΣΑ

ΜΕΛΙΣΣΑ
17 Φεβρουαρίου 2022 / 13:28

Αναγκαιότητα αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωση (ΣΥΔ) ατόμων με αναπηρία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» σε στενό κύκλο λόγω της πανδημίας , παρουσία των νέων και των γονέων της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ», των μελών του ΔΣ και της Ελεγκτικής Επιτροπής, των προς βράβευση φίλων του Συλλόγου που υπήρξαν αρωγοί  τα δύο προηγούμενα χρόνια.
   
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής κα Μελίτα Ανδριώτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, οι οποίοι απηύθυναν  χαιρετισμό και δήλωσαν  τη στήριξή τους,  στο σημαντικό και δύσκολο κοινωνικό έργο του Συλλόγου.
   
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε συνοπτικά  το έργο του Συλλόγου τα δύο προηγούμενα  χρόνια, το οποίο έγινε κάτω από αντίξοες  οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, όπως η λειτουργία της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ» και μάλιστα σε περιόδους καθολικού λοκντάουν, η λειτουργία του Κέντρου Ψυχιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης, του Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης, η ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων μέσω δελτίων τύπων και επιστολών αναφορικά με τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, η συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία,  την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και με τα σχολεία και τις δομές των παιδιών με αναπηρία.
  
Τέλος ο κ. Ζουμπουλίδης έκλεισε με το μέγιστο ερώτημα των γονέων των παιδιών με αναπηρία «τι μέλει γενέσθαι μετά τον θάνατό τους;», επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωση (ΣΥΔ) ατόμων με αναπηρία, δηλώνοντας ότι ο Σύλλογος των γονέων θα καταβάλει ξανά προσπάθεια ίδρυσης ΣΥΔ, ωστόσο ζητά τη στήριξη της Περιφέρειας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και των συμπολιτών μας στην ανεύρεση ενός σπιτιού, που ήταν και η αιτία της προηγούμενης αποτυχίας του.
    
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν, τιμητικές πλακέτες και ευχαριστίες στους παρακάτω φίλους που στήριξαν το έργο του Συλλόγου τα δύο προηγούμενα χρόνια:
 
  1.  ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας
  2. Παλαίμαχοι «Αστέρα Κέρκυρας»
  3. Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας (ΝΑΟΚ)
  4. κ. Βούλγαρης Προκόπης
  5. κκ. Κλαδάς Σπύρος & Κατερίνα
  6. κ. Καρύδης Στέφανος
  7. κ. Ρουτσάκος Νικήτας
  8. κ. Henry Holterman