Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την ανακατασκευή και συντήρηση των ΕΠΑΛ ανακοίνωσε ο Στ.Πέτσας (video)

ΕΠΑΛ
17 Φεβρουαρίου 2022 / 12:48

Ιδίοις όμμασι διαπίστωσε την τραγική κτιριακή κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έργα επωφελή για την τοπική κοινωνία αλλά και για όλη την Κέρκυρα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μετά το πέρας της συνάντησής του με την Δήμαρχο Κ.Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, στο Μαράσλειο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί.

Ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί έργα ύψους 14 εκ. ευρώ για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, (ανοιχτό κολυμβητήριο στον ΝΑΟΚ, Κλειστό Προπονητήριο στο οικόπεδο του ΚΓΣ, στις Αλυκές, Σχολικό συγκρότημα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γουβιών - Κοντοκαλίου) ενώ όπως τόνισε ο κ. Πέτσας θα ακολουθήσουν κι άλλα, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός Αχιλλείων π/υ άνω των 6,7 εκατ ευρώ, το οποίο εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης αυτών των υποδομών ολόκληρου του νησιού ύψους 19 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των δυο άλλων δήμων. «Με χαρά θα το δούμε κι αυτό να εντάσσεται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης πολύ σύντομα, μέσα στον Μάρτιο», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Τα ΕΠΑΛ

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή και η συντήρηση των ΕΠΑΛ, τα οποία και επισκέφθηκε διαπιστώνοντας και ιδιοίς όμμασι την κακή κατάσταση του κτηρίου και μάλιστα σημείωσε ότι η εικόνα είναι απογοητευτική. «Οι χρηματοδότηση και για το ΕΠΑΛ και για το σχολικό συγκρότημα Κοντoκαλίου – Γουβιών δείχνουν ότι θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπούν το σχολείο τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ήδη ο δήμος έχει αιτηθεί χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ αλλά προς το παρόν ο κ.Πέτσας δεν δεσμεύθηκε για το ακριβές ποσό. Παράλληλα, όπως είπε, θα συνεχιστεί η στήριξη προς την αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες καταστάσεις που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές.

«Έχουμε διαθέσει 750.000 ευρώ για τέτοιου είδους αποκαταστάσεις, ενώ συζητήσαμε και για τις μελέτες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το θέμα των κατολισθήσεων και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε με ό,τι άλλο χρειαστεί», είπε ο κ. Πέτσας.

Έκτακτη χρηματοδότηση

Αναφορικά με την πίεση που δέχεται και η τοπική αυτοδιοίκηση όπως και οι πολίτες της χώρας από την ανατίμηση του εισαγόμενου ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι σύντομα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών θα ενισχυθούν με έκτακτη χρηματοδότηση οι δήμοι για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης από την άποψη του ενεργειακού κόστους, όπως και οι σχολικές επιτροπές.

Διαφόρων ταχυτήτων

Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε παράλληλα ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των δήμων, κάτι το οποίο δυσχεραίνει την απορρόφηση των πόρων από τα διάφορα προγράμματα. Έργα εμβληματικά Από την πλευρά της η κ.Υδραίου τόνισε ότι τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι πολύ σημαντικά και εμβληματικά και που διαχρονικά απαιτεί η τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ