Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της τοπικής ΝΔ με την Κερκυραϊκή Θεατρική Σκηνή

ΔΕΕΠ
16 Φεβρουαρίου 2022 / 15:14

Ενημέρωση της ΔΕΕΠ για τα προβλήματα του ιστορικού καλλιτεχνικού σωματείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα γραφεία της Κερκυραϊκής Θεατρικής Σκηνής επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μέσης Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Χαραλαμπόπουλος, μαζί με τον Τομεάρχη Πολιτισμού της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Βασίλη Καραγιάννη, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του σωματείου Σπύρο Δαρμανή και τον ταμία Προκόπη Κότση.

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα καλλιτεχνικά σωματεία της Κέρκυρας, με διάρκεια ζωής άνω των 50 ετών και συνέχεια του παλαιότερου ερασιτεχνικού θεατρικού σωματείου, του ιστορικού «Δραματικού Συλλόγου», με έτος ίδρυσης το 1869.

Ο Πρόεδρος κ. Δαρμανής, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως σωματείο, όπως η έλλειψη υποδομών για τη διενέργεια των προβών, αλλά κυρίως η οικονομική δυσπραγία, μιας και η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική, δίχως να προβλέπεται κάποιο κονδύλι από το Υπουργείο Πολιτισμού ή άλλον φορέα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ και ο Τομεάρχης, δεσμεύτηκαν ότι μετά από σειρά επαφών που θα πραγματοποιηθούν και με άλλους πολιτιστικούς φορείς του νησιού, το επόμενο διάστημα, θα συνταχθεί ένα κοινό υπόμνημα με τις όποιες ελλείψεις αλλά και προτάσεις, το οποίο θα προωθηθεί στην αρμόδια Υπουργό.