Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας με τον Αντ.Νίκο Καλόγερο

ΔΕΕΠ
22 Φεβρουαρίου 2022 / 09:26

Σύντομα θα ανακοινωθούν νέα μετρά που θα συμβάλλουν στον περιορισμό του μακροχρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ Κέρκυρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σπύρο Παντελιό, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Ανδρέα Μέριανο, τον Ταμία- Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Φώντα Πουλή, τον Υπεύθυνο Εκλογικής Ετοιμότητας Κώστα Αγάθο, τον Υπεύθυνο εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Παναγιώτη Καλόγερο και τον Υπεύθυνο Τουρισμό  Στέφανο Δημουλή επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Νίκο Καλόγερο.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΔΕΠ για μια σειρά από θέματα των αρμοδιοτήτων του. Ξεκίνησε περιγράφοντας την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή (χαμηλές απορροφήσεις των χρηματοδοτήσεων για την Δημοτική οδοποιία κ.α.) , για τις υποστελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες που προέκυψαν μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας και τη συνταξιοδότηση αρκετών υπαλλήλων .

Συνεργάστηκε άμεσα με τους εναπομείναντες υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών και δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας που κατά το πρώτο διάστημα παρά τα όποια προβλήματα που προέκυψαν τότε (κυρίως τηλεργασία κατά το πρώτο διάστημα της πανδημίας κ.α. ) σχεδίασε τα έργα τα όποια είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και θα ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις συμβάσεις.
 
Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες της Δ.Ε του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων είναι στη δημοτική οδοποιία, σε επισκευές σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, αντιπλημμυρικά έργα, επισκευές Δημοτικών κτιρίων αλλά και αναπαλαιώσεις όψεων κτιρίων που ανήκουν σε κρατικούς οργανισμούς και η εικόνα τους δεν είναι αυτή που αρμόζει σε κεντρικά σημεία της πόλης κ.α. τόνισε ότι οι Τεχνικές υπηρεσίες έχουν απορροφήσει το σύνολο των χρηματοδοτήσεων  και ότι ο Δήμος διεκδικεί νέες χρηματοδοτήσεις για να προγραμματιστούν άλλα έργα που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα των δημοτών από τα χρονίζοντα προβλήματα όπως  επισκευές σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, δίκτυο Δημοτικής, Αγροτικής οδοποιίας κ.α.

Ο Αντιδήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθούν νέα μετρά που θα συμβάλλουν στον περιορισμό  του μακροχρόνιου  κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στη πόλη της Κέρκυρας κυρίως κατά την τουριστική περίοδο και ότι η διαχείριση του κυκλοφοριακού θα έπρεπε είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των  Δήμων.
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σπύρος Παντελιός ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας αφού αναφέρθηκε στις πρόσφατες χρηματοδοτήσεις σημαντικών έργων από την  κυβέρνηση της Ν.Δ. που έγκρινε ο Αν. Υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Κέρκυρα, δεσμεύτηκε ότι η ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Ν.Δ  θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίλυση σοβαρών μακροχρόνιων προβλημάτων, στο τέλος  ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Νίκο Καλόγερο για την ενημέρωση και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί ο ίδιος καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης  Τεχνικών Υπηρεσιών.