Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κίνδυνο τα οχήματα στο Σωκράκι από τα τριαξονικά των νταμαριών

Σωκράκι
01 Φεβρουαρίου 2022 / 11:05

Έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους - Φοβούνται για ατυχήματα - Ζητούν από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να κάνει διαπλάτυνση του δρόμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους έχουν ξεσηκώσει οι μεταφορές υλικών από τα λατομεία της περιοχής. Τα υλικά μεταφέρονται με τριαξονικά αρκετών τόνων μέσω του δημοτικού δρόμου, ήδη επικίνδυνου, με μεγάλες κλίσεις, στροφές και ολισθηρότητα. Το βαριά οχήματα συχνά κλείνουν τον στενό δρόμο.



Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Μάνδυλα, ο οποίος δηλώνει στην "Ε" ότι αντιμετωπίζει καθημερινές διαμαρτυρίες. «Από την πλευρά του Δήμου, βλέπουμε μια ανεξήγητη ολιγωρία. Έχουμε συζητήσει και με τον επιχειρηματία, ο οποίος δηλώνει ότι κατανοεί το πρόβλημα. Ωστόσο είναι αναγκαία καταρχήν η απόφαση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για να γίνει παρέμβαση στο δρόμο, ο οποίος, εκτός των άλλων, δέχεται τεράστια φορτία από τα φορτηγά με αποτέλεσμα να φθείρεται το οδόστρωμα και να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο».



«Η κοινότητα Σωκρακίου έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από τη δημιουργία των λατομείων, καθώς ο δημοτικός δρόμος έχει υποστεί μεγάλη φθορά από τα φορτηγά για μεταφορά υλικών κυρίως προς το πρώην Club Med και το ΙΚΟΣ. Οι κάτοικοι και ο κάθε διερχόμενος που έρχεται αντιμέτωπος με αυτά τα μεγαθήρια, πρέπει να κάνει όπισθεν σε μεγάλη απόσταση απο τα φορτηγά. Αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει μόλις αρχίσει η τουριστική σεζόν.Τα τυχόν ατυχήματα εκεί δεν θα είναι τυχαία αλλά εγκληματική αδιαφορία» τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας.



Αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να γίνουν εργασίες αποκατάστασης της φθοράς του οδοστρώματος, ταυτόχρονα με εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου, κάνοντας χρήση της εισφοράς σε χρήμα από το IKOS στον Δήμο.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας με επιστολή του ζητά να εισαχθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας. Την επιστολή κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Γιώργος Καλούδης, επικεφαλής της πράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», προτείνοντας να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ