Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα ύψη τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κέρκυρας (10/1)

Άνοιγμα σχολείων
10 Ιανουαρίου 2022 / 12:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με βαρύ «φορτίο» άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους οι σχολικές μονάδες

με τις μολύνσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατα την επιστροφή τους από το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, στην Πρωτοβάθμια καταγράφηκαν 40 μαθητές και 28 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό.
Ακόμη μεγαλύτερη "έκρηξη" κρουσμάτων σημειώθηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, με 139 κρούσματα σε μαθητές και 17 σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, υπήρξε μέριμνα για την διαχείριση των κενών από εκπαιδευτικούς που νοσούν με κορονοϊό, ώστε να μην υπάρξει αναστάτωση στο ημερήσιο πρόγραμμα. 

Διευκρινίζεται πάντως ότι πρόκειται όχι μόνο για εκπαιδευτικούς που βγήκαν θετικοί λίγο πριν από την προσέλευσή τους στα διδακτήρια αλλά και για ήδη νοσούντες εκπαιδευτικούς που η καραντίνα τους λήγει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΠΕ Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ζήτημα, έγινε τροποποίηση του προγράμματος, με εσωτερικές αντικαταστάσεις ώστε να μην χαθούν ώρες μαθημάτων.

Ωστόσο σε ορισμένα σχολεία ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθούν όλες οι ώρες του ολοήμερου ή τα μαθήματα να λήξουν μια ώρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο.  
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ