Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «κόκκινο» η Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΜΕΘ
10 Nov 2021 / 12:06

Απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 80χρονος άνδρας - Δοκιμάζονται οι αντοχές του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 100% των κλινών είναι πλέον κατειλημμένο στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς τις τελευταίες μέρες αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς οι εισαγωγές ασθενών θετικών στον κορωνοϊό.

Οι συνθήκες πίεσης, οδήγησαν μάλιστα τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να θέσει σε εφαρμογή το Plan B,  δηλαδή να διαθέσει ακόμα μια πτέρυγα της Πνευμονολογικής Κλινικής, δυναμικότητας 17 κλινών. Σε περίπτωση μάλιστα που χρειαστεί, θα διατεθούν όλες οι κλίνες της Πνευμονολογικής, η οποία θα ενσωματωθεί με την Παθολογική  Κλινική.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 10/11/2021, νοσηλεύονταν στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 29 ασθενείς, ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 95%, σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Κέρκυρας. 
Ένας 80χρονος που εισήχθη τα μεσάνυχτα στη ΜΕΛ, δυστυχώς το πρωί κατέληξε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, οι νοσηλείες ήταν 14, που σημαίνει ότι μέσα σε πέντε μέρες παρατηρήθηκε αύξηση που άγγιξε το 100%.

Τέλος, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ