Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα 180˚ - Μετά τον Μπάλο, τι;

ΚΕΡΚΥΡΑ 180
08 Nov 2021 / 15:09

Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να λάβει υπόψιν της την κλιματική αλλαγή στο σχεδιασμό των δράσεων και την αντίστοιχη χρηματοδότησή τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είμαστε πια σχεδόν ένα μήνα μετά τον Μπάλο, το κύμα κακοκαιρίας που "έπνιξε" το νησί μας και άφησε, παρά τις υποτιθέμενες προετοιμασίες από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας, εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές περιουσίες - επιβεβαιώνοντας με τον πιο ισχυρό τρόπο τις παρατηρήσεις μας, αλλά και πολλών άλλων παρατάξεων, ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, για το έτος 2021, ήταν εξαιρετικά φτωχό σε αντιπλημμυρικά έργα. Σήμερα, με ήλιο πια, ζητάμε τον απολογισμό από την πλευρά των αρχών: 

Ποιό ήταν το σχέδιο δράσης και ποιοί ήταν οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του; 
Τι βελτιώσεις θα πρέπει να γίνουν άμεσα για να αποφευχθούν ανάλογες εικόνες  στις επόμενες εβδομάδες και μήνες; 

Είναι εμφανές ότι οι τομείς αρμοδιότητας δεν λειτούργησαν. Τελικά ποιός θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα είδαμε να συμβαίνουν (καταστροφές περιουσίας, κλειστοί δρόμοι, κλπ) αλλά και για όλα όσα δεν είδαμε (έγκαιρη βοήθεια, πρόληψη, συμπαράσταση στους πολίτες); 

Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να λάβει υπόψιν της την κλιματική αλλαγή στο σχεδιασμό των δράσεων και την αντίστοιχη χρηματοδότησή τους αντί να πιπιλίζει σαν καραμέλα την «κλιματική αλλαγή» για να δικαιολογήσει κατόπιν εορτής την ανεπάρκεια της.
Αφού η Δήμαρχος και η συνοδεία της είναι τόσο κοντά στους δημότες όσο υποστηρίζουν ας αρχίσουν να ακούνε αυτά που τους φωνάζουν αντί να αλληλοσυγχαίρονται για όσα (νομίζουν ότι) κάνουν.
 

Κέρκυρα 180° 
Υπέρ-κομματική και αδέσμευτη κίνηση πολιτών