Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Μητροπολίτες Κεφαληνίας & Καστοριάς στην Κέρκυρα για το Πρωτοκύριακο

Πρωτοκύριακο
06 Nov 2016 / 09:42

Στον εσπερινό παρέστη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και συγχοροστατούντων  των  Μητροπολιτών Καστορίας Σεραφείμ και του επιχώριου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων Νεκταρίου,  αλλά και ο γέροντας Νικόδημος από τη Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, σε ανάμνηση της σωτηρίας της Κέρκυρας, από την πανώλη το έτος 1673, με τη θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος. 
Στον εσπερινό ακόμη παρέστη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα.

Αναφερόμενος στον Άγιο Σπυρίδωνα, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, υπογράμμισε ότι οι Άγιοι της Ορθοδοξίας αποτελούν τα« ζωντανά παραδείγματα της κατά Χριστόν ζωής μας, αποτελούν τους οδοδείκτες μας. Οι Άγιοι  στον επίγειο βίο τους, με την πνευματική τους άσκηση, μετέτρεψαν το δικό τους θέλημα- το γνωμικό- όχι μόνο στο κατά φύσιν, αλλά και στο υπέρ φύσιν θέλημα. Κοντολογίς έκαναν πράξη στη δικη τους ζωή, αυτό που ζητάμε από το Θεό Πατέρα στην Κυριακή προσευχή, “Γενηθήτω το θέλημά Σου”». 
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δημήτριος ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν ως οδηγό της κατά Χριστόν ζωής τους τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου με το επί 17 αιώνες αύθαρτο Σκήνωμά του, μας φανερώνει τη ζωή της Αναστάσεως και της αιωνιότητος.