Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση της οικογένειας της 27χρονης για αίμα

27χρονη
21 Αυγούστου 2021 / 11:26

Η 27χρονη Κερκυραία νοσηλεύεται από τις 30 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κόσμου που ανταποκρίθηκε θετικά στην δημόσια έκκληση που απηύθυνε μέσα από τα social media για αίμα, η οικογένεια της 27χρονης Κερκυραίας που νοσηλεύεται από τις 30 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.
 
Σύμφωνα με ανάρηση της οικογένειας στο fb η ανάγκη για αίμα υπερκαλύφθηκε ευχαριστώντας όλους για την άμεση ανταπόκριση.
 
Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα λίγες μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Κέρκυρα, εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κίνησης, παράλυσης άκρων και κατάπτωσης με αποτέλεσμα να εισαχθεί για νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ωστόσο, μετά από σειρά εξετάσεων και παρά την αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί, η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου (30 Ιουνίου), όπου νοσηλευόταν με εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων.

Το πρόβλημα με τις θρομβώσεις αποκαταστάθηκε χάρη στις προσπάθειες και την συνεχή παρακολούθηση από τον καθηγητή Αιματολογίας του ΠΓΝΠ κ. Συμεωνίδη και την ομάδα του. 

 Ωστόσο επειδή οι θρομβώσεις εμφάνισαν άλλες επιπλοκές η κοπέλα έπρεπε να χειρουργηθεί. Μετά το χειρουργείο η 27χρονη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, ενώ η οικογένειά της απηύθυνε έκκληση για αίμα για να καλυφθούν οι ανάγκες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες φιάλες υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες.