Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία της 27χρονης Κερκυραίας με θρόμβωση

27χρονη
05 Ιουλίου 2021 / 19:15
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μια αχτίδα αισιοδοξίας από το πανεπιστημιακό της Πάτρας για την υγεία της 27χρονης Κερκυραίας που νοσηλεύεται εκεί από μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από συνεννόηση στελεχών των δυο νοσοκομείων Κερκύρας και Πάτρας, η κατάστασή της χαρακτηριζόταν σταθερή. Παραμένει διασωληνωμένη και σε καθεστώς υψηλής επιτήρησης.

ΠΑΤΡΑ. Εφόσον τα δεδομένα το επιτρέψουν θα υποβληθεί εκ νέου πιθανότατα την Τετάρτη σε επεμβατική θρομβόλυση από τους ειδικούς γιατρούς αιματολόγους του πανεπιστημιακού και με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά.
Σύμφωνα με το ιστορικό, η κατάστασης της νεαρής γυναίκας επιδεινώθηκε την Κυριακή. Σε δηλώσεις του ο Καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Αργύρης Συμεωνίδης, η 27χρονη παρουσίασε εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο. Δεν αποκλείει μάλιστα την πιθανότητα να πρόκειται για επιπλοκή σχετιζόμενη με το εμβόλιο.
«Η κατάστασή της είναι κρίσιμη και προσπαθούμε για το καλύτερο», είχε δηλώσει στην «Ε», το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Συμεωνίδης.
 
Σοβαρά συμπτώματα
 
Η νεαρή γυναίκα εμβολιάστηκε με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson πριν 15 ημέρες στην Κέρκυρα, ωστόσο λίγες ημέρες μετά, προσήλθε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Η κοπέλα παρέμεινε για αρκετές ώρες στο ΤΕΠ και παρά τη σύσταση του ιατρικού προσωπικού, αποχώρησε με δική της ευθύνη.

Ωστόσο λίγα 24ωρα μετά, εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κίνησης, παράλυσης άκρων και κατάπτωσης, με αποτέλεσμα να εισαχθεί για νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Ωστόσο, μετά από σειρά εξετάσεων και παρά την αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί στην Κέρκυρα, η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών την επόμενη ημέρα.

Σημαντικό πάντως κρίνεται το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που η κοπέλα εμφάνισε συμπτώματα είχε την ενδεδειγμένη περίθαλψη από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τους γιατρούς η νεαρή δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.