Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα όριά της η Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
18 Αυγούστου 2021 / 10:52

Η σημερινή εικόνα σε ΜΕΘ και ΜΕΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «τεντωμένο σχοινί» κινείται η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του Νοσοκομείου καθώς οι καθημερινές εισαγωγές νέων ασθενών - παρά τα εξιτήρια άλλων - συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.  

Μπορεί η κατάσταση της υγείας πολλών από αυτούς να μην είναι πάντα σοβαρή, ωστόσο οι δημόσιες δομές υγείας δοκιμάζονται και η συνεχιζόμενη πίεση προκαλεί ανησυχία στους υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα, στη ΜΕΛ σήμερα, Τετάρτη, νοσηλεύονται 23 άτομα, εκ των οποίων ένας τουρίστας, ενώ ο άλλος τουρίστας που νοσηλευόταν πήρε χθες εξιτήριο.

Μεταξύ των νοσηλευομένων είναι και ένας 62χρονος ανεμβολίαστος άνδρας από τους Παξούς, ο οποίος διακομίστηκε χθες στην Κέρκυρα. Χθες διακομίστηκε επίσης μία γυναίκα από τους Παξούς, η οποία τελικά δεν χρειάστηκε να κάνει εισαγωγή στη ΜΕΛ.

Σημειώνεται ότι από τους 23 ασθενείς, οι δύο είναι εμβολιασμένοι.  

Με τα εναπομείναντα κρεβάτια να μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, πηγές του Νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία ότι ούτε και αυτά είναι απόλυτα στελεχωμένα. Θεωρείται μάλιστα πιθανό το Σεπτέμβρη να «σκουρήνουν» τα πράγματα.

Στο μεταξύ η Διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε ετοιμότητα να επεκτείνει την ΜΕΛ, κάνοντας χρήση μέρους της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Στην ΜΕΘ σήμερα δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής. 

Στα δύο ξενοδοχεία καραντίνας φιλοξενούνται συνολικά περί τους 35 τουρίστες, είτε θετικοί σε τεστ, είτε οι στενές επαφές τους, ενώ καθημερινά γίνονται αφιξοαναχωρήσεις.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ