Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Δευτέρα 23/08 ανοίγουν τις πύλες τους οι κατασκηνώσεις στα Γουβιά

Κατασκηνώσεις
17 Αυγούστου 2021 / 13:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Θα πραγματοποιηθούν και οι τέσσερις κατασκηνωτικοί περίοδοι, παρά την σημαντική καθυστέρηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 23 Αυγούστου, με καθυστέρηση δηλαδή 40 περίπου ημερών, αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες των παιδικών κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά για να υποδεχθούν τους μικρούς κατασκηνωτές αλλά και ΑμεΑ.

Κατ' εκτίμηση , όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Δ.Σ των κατασκηνώσεων και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης θα λειτουργήσουν αρχικά με 30 κατασκηνωτές, ενώ θα πραγματοποιηθούν παρά την καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας τους και οι τέσσερις κατασκηνωτικοί περίοδοι, διάρκειας 10 ημερών η κάθε μία.

Οι προσλήψεις του προσωπικού αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη με την υπογραφή της σύμβασης των ατόμων που θα εργαστούν εκεί, ώστε από την Παρασκευή να αναλάβουν καθήκοντα. Όπως τόνισε ο κ.Νεράντζης από τις 15 αιτήσεις που κατατέθηκαν, αν και οι 11 πληρούσαν τις προδιαγραφές,τις θέσεις αποδέχθηκαν τελικά 9 υποψήφιοι. 

Σημειώνεται ότι ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ζητούσε συνολικά 30 άτομα για την λειτουργία τους. Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν αφορούν σε γυμναστή, ομαδάρχη, βοηθητικό προσωπικό, συντονιστή, ειδικό συνεργάτη-ψυχαγωγό.

Όλοι πάντως οι ενδιαφερόμενοι κατασκηνωτές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για την έναρξη του προγράμματος και για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους ή όχι, δεδομένου ότι για πρώτη φορά η έναρξη λειτουργίας των κατασκηνώσεων καθυστέρησε τόσο πολύ και ουσιαστικά ξεκινούν στην εκπνοή του Αυγούστου.
«Για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την λειτουργία των κατασκηνώσεων αναμέναμε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η οποία βγήκε τέλη Ιουνίου. Από τον δήμο θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση στις διαδικαστικές διαδικασίες με τις προσλήψεις του προσωπικού και την τροφοδοσία , ώστε να μην ξεκινήσουμε με αυτή την καθυστέρηση», ανέφερε ο κ.Νεράντζης.

Όπως πάντως διαβεβαίωσε ο κ.Νεράντζης θα πραγματοποιηθούν και οι τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι μέχρι αρχές Οκτωβρίου, ενώ εάν χρειαστεί θα δοθεί και παράταση. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τελευταίες αφορούν στην εξυπηρέτηση των ΚΑΠΗ, καθώς τα σχολεία θα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των κατασκηνώσεων ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει για τους κατασκηνωτές της α΄περιόδου  στις 12 Ιουλίου, όπου αναμένονταν να φιλοξενηθούν για 10 ημέρες στις εγκαταστάσεις στα Γουβιά μέχρι 60 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών συμπεριλαμβανομένων και 24 ΑΜΕΑ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.