Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πίεση στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
16 Αυγούστου 2021 / 11:50

Αύξηση 40% στις νοσηλείες της ΜΕΛ - Μόλις πέντε κρεβάτια διαθέσιμα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αύξηση 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζουν οι εισαγωγές στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, καθώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό και χρειάζεται νοσηλεία ακολουθεί ανοδική πορεία.

Με βάση την σημερινή εικόνα 21 άτομα νοσηλεύονται στην ΜΕΛ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, μέσα σε λίγες ώρες δηλαδή, έγιναν πέντε νέες εισαγωγές στην μονάδα!

Η πλειοψηφία αφορά σε Έλληνες ντόπιους, καθώς από το σύνολο των νοσηλευομένων μόνο μια περίπτωση αφορά σε τουρίστα.

Την ίδια στιγμή μια 82χρονη Κερκυραία νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές πρόκειται για ανεμβολίαστους πολίτες ως επι το πλείστον, ηλικίας από 21- 85 ετών με μέσο όρο ηλικίας τα 50-55 έτη.

Στην ΜΕΛ έχουν απομείνει ακόμη πέντε διαθέσιμα κρεβάτια, αποτυπώνοντας την πίεση που ασκείται από τις εισαγωγές, ενώ η διασπορά που πλέον διαπιστώνεται στις νέες ηλικίες δημιουργεί ανησυχία για περαιτέρω επιβάρυνση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος νοσηλείας είναι από εφτά ημέρες και πάνω με ό,τι αυτό σημαίνει για την δυνατότητα περίθαλψης νέων περιστατικών.

Ανησυχία για την διασπορά στους νέους

Σύμφωνα πάντως με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Ζορμπά αυτό που ανησυχεί περισσότερο δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά η διασπορά πλέον στους νέους ανθρώπους της Κέρκυρας. «Τα κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι αρκετά, δεδομένου ότι λόγω της τουριστικής κίνησης ο πληθυσμός της Κέρκυρας έχει τετραπλασιαστεί. Επομένως τα 60 κρούσματα σε σύνολο 450.000 δεν είναι πολλά.

Ωστόσο αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ενώ αρχικά αφορούσαν σε επισκέπτες,  πλέον κρούσματα έχουμε σε ντόπιους κατοίκους ηλικίας από 18-30 ετών», σχολίασε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι αναμένεται εκτόνωση των κρουσμάτων μετά τις 25 Αυγούστου, όπου η τουριστική κίνηση δεν θα είναι τόσο αυξημένη.

Πρόσθεσε δε ότι πλέον και τα δυο ξενοδοχεία καραντίνας λειτουργούν για την φιλοξενία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ή στενών επαφών. Σύμφωνα με τον κ.Ζόρμπα η χρήση και των δυο γίνεται για  τον διαμοιρασμό των τουριστών, ανάλογα και με την περιοχή που πραγματοποιούν τις διακοπές τους, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα δωμάτια και στα δυο.