Παρασκευή 28.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κόντρα Εφορείας - αναψυκτηρίου στο Παλαιό Φρούριο - Τι προβλέπεται - Τι λέει ο επιχειρηματίας

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ
10 Αυγούστου 2021 / 14:32
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η θέση του Οργανισμού που έχει τη διαχείριση των αναψυκτηρίων εντός αρχαιολογικών χώρων του Οργανισμού Διαχείρισης Ανάπτυξης Πόρων (ΟΔΑΠ) πρώην ΤΑΠΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ.Την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας για την θερινή περίοδο, δηλαδή μέχρι τη 1 π.μ. ζητά ο ιδιοκτήτης που μισθώνει το αναψυκτήριο εντός του Παλαιού Φρουρίου.

Όπως τονίζει ο κ.Γ. Κολυτάς γίνεται επιλεκτική είσοδος των επισκεπτών, καθώς η απαγόρευση της εισόδου στον  αρχαιολογικό χώρο που ισχύει μετά τις 8 μ.μ. για λόγους ασφάλειας και πυρασφάλειας δεν εφαρμόζεται για όλους παρά μόνο για τους επισκέπτες του αναψυκτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημιουργήθηκε ένταση, όταν κάποιοι επισκέπτες θέλησαν να επισκεφθούν το αναψυκτήριο, ωστόσο οι φύλακες της ΕΦΑ κατ' εφαρμογή της ανωτέρω οδηγίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, αν κι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη θεατρική παράσταση, ενώ η είσοδος επιτρέπονταν σε όσους ήθελαν να επισκεφθούν τον ΠΟΙΑΘ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του κ.Κολυτά με αποτέλεσμα να γίνουν προσαγωγές και να καταλήξει τόσο ο ίδιος όσο και οι φύλακες στην Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να συνταχθεί δικογραφία και να υπάρξει συνέχεια.

Στον ΟΔΑΠ

Η διαχείριση των αναψυκτηρίων εντός αρχαιολογικών χώρων ανήκει στον Οργανισμό Διαχείρισης Ανάπτυξης Πόρων (ΟΔΑΠ) πρώην ΤΑΠΑ, με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι ύστερα από διαγωνισμό συνάπτουν συμβάσεις για την λειτουργία και εκμετάλλευσή τους. Στη σύμβαση ορίζεται ρητά το ωράριο λειτουργίας, το οποίο είναι μέχρι τη 1 τα ξημερώματα.

Ωστόσο η σύμβαση που έχει ο κ.Κολυτάς για την μίσθωση του αναψυκτηρίου έχει λήξει και βρίσκεται εν αναμονή του διαγωνισμού για την εκ νέου μίσθωση των αναψυκτηρίων όλης της χώρας.

Χωρίς ενεργή σύμβαση 38 αναψυκτήρια 

Όπως τόνισε στο enimerosi.com ο υπεύθυνος των Γραφείων Αναψυκτηρίων του Οργανισμού, Παναγιώτης Σταθουλόπουλος, σήμερα τα 38 αναψυκτήρια εντός αρχαιολογικών χώρων ανά την Ελλάδα δεν έχουν ενεργή σύμβαση και αναμένουν να βγει ο διαγωνισμός, που ωστόσο εκκρεμεί από το 2016! Ένας μεγάλος διαγωνισμός αποπειράθηκε να γίνει το 2017, ωστόσο κατέληξε άδοξα.

"Η λειτουργία των αναψυκτηρίων με αυτόν τον τρόπο είναι εν γνώσει του Υπουργείου, όπως και για την περίπτωση του κ.Κολυτά. Η ΕΦΑ επισημαίνει ότι ο κ.Κολυτάς δεν έχει ενεργή σύμβαση, όμως δεν υπάρχει διοικητική αποβολή του κ.Κολυτά από τον χώρο", αναφέρει ο κ.Σταθουλόπουλος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ηθικά σωστό να παρακωλύεται η λειτουργία της επιχειρήσής του όταν όλα τα αναψυκτηρία στη χώρα λειτουργούν με ληγμένες συμβάσεις αναμένοντας τον νέο διαγωνισμό που δρομολογείται μέσα στο φθινόπωρο.

Όπως είπε ο κ. Σταθουλόπουλος στην σύμβαση ορίζεται ότι η μίσθωση του αναψυκτηρίου μπορεί να γίνει για 5 χρόνια συν 3.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.