Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα επαναφέρω το θέμα των εργ. κατοικιών στον ΟΑΕΔ, λέει ο Παυλίδης

Εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη
21 Οκτωβρίου 2016 / 14:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μονόδρομος είναι όπως όλα δείχνουν η κατασκευή στεγανών σηπτικών δεξαμενών προκειμένου να εγκατασταθούν άμεσα οι δικαιούχοι στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.

Αυτό έγινε παραδεκτό από όλα τα μέρη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της αποπεράτωσης του οικισμού, καθώς το διάστημα που θα χρειαστεί για την εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή της μόνιμης λύσης του αποχετευτικού δικτύου, θα είναι τουλάχιστον δύο χρόνια.

Όπως αποφασίσθηκε, το πρώτο βήμα είναι να υπογραφεί άμεσα η τριμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου, ΟΑΕΔ και ΔΕΥΑΚ, η οποία στη συνέχεια θα αποσταλεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την τελική έγκριση, ενώ έπεται η ανάθεση εκπόνησης μελέτης.

Η μόνη περίπτωση να εγκατασταθούν οι οικιστές άμεσα είναι η κατασκευή σταγναών δεξαμενών (βόθρων) η οποία θα εξυπηρετεί τις αναγκές αποχέτευσης. Μιλώντας στο enimerosi.com ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης που συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε ότι θα επαναφέρει στον ΟΑΕΔ το θέμα κατασκευής στεγανών σηπτικών δεξαμενών (βόθρων) προκειμένου να ξεπεραστεί η επ΄αυτού αρνητική εισήγηση Κατρούγκαλου. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπ. Εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χ.Α. Ι. Αϊβατίδη, είχε απορρίψει το αίτημα της προσωρινής κατασκευής βόθρων ως ακατάλληλη λύση, λόγω «ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας για περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής». Είχε μάλιστα προσθέσει: «ό, τι έπρεπε να γίνει από την πλευρά του ΟΑΕΔ έχει γίνει, τώρα πλέον υπέυθυνος είναι ο Δήμος Κέρκυρας και η ΔΕΥΑΚ που θα δημοπρατήσουν το έργο».