Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφ. Σαμοϊλης για εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη: Όχι άλλη κοροϊδία

Στέφανος Σαμοϊλης
21 Οκτωβρίου 2016 / 11:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του μπροστά στα αδιέξοδα των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών, λέει ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Αγίου Ιωάννη.

Το συγκρότημα θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στους δικαιούχους από το Απρίλη του 2014 σύμφωνα με την παράταση που είχε δοθεί.
 
Τις 04-11-2013 ως βουλευτής τότε, ο Στέφανος Σαμοΐλης είχε καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας με τίτλο «Αδικαιολόγητη πλέον η καθυστέρηση της παράδοσης των εργατικών κατοικιών Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας στους δικαιούχους» και ζητούσε να δοθούν εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Τότε απαντούσαν ότι ήταν γραφειοκρατικό το θέμα και καθυστερούσε η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου της αποχέτευσης στην υπηρεσία χωροταξίας περιβάλλοντος.
 
Μετά από ένα μαραθώνιο, πάνω από δύο έτη, αντιμετώπισης τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων, ανακοίνωσαν ότι όλα είναι έτοιμα και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κέρκυρας και του ΟΑΕΔ, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την σύνδεση της αποχέτευσης του συγκροτήματος με τον βιολογικό στην θέση «Σκάφωνα» Σιναράδων.
 
Η κοροϊδία δεν έχει όρια!

Στην ανακοίνωσή του ο Στ. Σαμοΐλης αναφέρει: «Επανέρχεται τώρα η πολιτεία, μετά από δύο χρόνια, για να πει ότι δεν είναι σωστή η λύση και αναζητούν νέες λύσεις ενώ ο Δήμος λέει ότι, εφ’ όσον δημοπρατηθεί το έργο της αποχέτευσης, θα απαιτηθούν ακόμα δύο με δυόμιση χρόνια για την εκτέλεση της εργολαβίας!
Οι δικαιούχοι δεν ανέχονται πια να γίνονται μπαλάκι των υπηρεσιών, του κράτους, του Δήμου, των βουλευτών, και απαιτούν άμεση λύση. Μετά από περίπου πέντε χρόνια καθυστερήσεων και κοροϊδίας, απαιτούν την άμεση παράδοση των κατοικιών, και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάληψη.
 
Να σημειώσουμε ότι είναι πλέον διάχυτο το ερώτημα που εκφράζουν οι δικαιούχοι, μήπως έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα από τον κωδικό του έργου λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και γι αυτό το εργοτάξιο έχει σταματήσει. Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι διότι, εάν έχουν αναλωθεί τα χρήματα για άλλες υποχρεώσεις, αυτό είναι έγκλημα.  
Να σημειώσουμε επίσης ότι ο προϋπολογισμός κατασκευής των Εργατικών Κατοικιών καλύπτεται από τις εισφορές των εργαζομένων και κανείς δεν τους έχει χαρίσει τίποτα».