Τρίτη 28.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.Ε.: «Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη της δολοφονίας του Πετρίτ Ζίλφε»

ΛΑ.Ε.
05 Δεκεμβρίου 2018 / 15:50

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει με αποτροπιασμό τη ρατσιστική δολοφονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίλφε, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στα Δραγωτινά Λευκίμμης,  στη νότια Κέρκυρα και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη της. Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, ο 44 δράστης της δολοφονίας, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, έχει στενές σχέσεις με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή καθώς υπήρξε εκλογικός της αντιπρόσωπος στις τελευταίες εκλογές και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας»  και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη. Σκότωσε το θύμα του εν ψυχρώ, στήνοντας του «καρτέρι θανάτου» επειδή αυτό αντέδρασε σε ρατσιστικά και εθνικιστικά σχόλια που έκανε μέσα σε καφενείο.

Η στοχοποίηση και  δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα της διάδοσης ενός σταδιακού εκφασισμού μέσα στην κοινωνία και έρχεται σε συνέχεια της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, της επανάληψης των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος προσφύγων/μεταναστών και αντιφασιστών, καθώς  και της προσπάθειας διείσδυσης των φασιστικών και εθνικιστικών ιδεών μέσα στα σχολεία. Είναι αποτέλεσμα της βαθιάς σήψης που δημιουργούν οι κανιβαλικές πολιτικές των μνημονίων, που μετά την νεοφιλελεύθερη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν οδηγήσει απαξίωση του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς, σε δεξιά μετατόπιση και σε επανάκαμψη της φασιστικής και ναζιστικής βίας. Είναι επίσης αποτέλεσμα της ατιμωρησίας που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς  και της υιοθέτησης μιας παγιωμένης εθνικιστικής και ρατσιστικής ατζέντας από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, που, για να εξυπηρετήσουν την εθνικιστική και ρατσιστική ρητορική που αναπτύσσουν, έκαναν πάνω από μια βδομάδα να αποκαλύψουν τη δολοφονία.

Καμία σπιθαμή ανοχής για τους φασίστες! Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη της δολοφονίας του Πετρίτ Ζίλφε!