Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χ. Θεοχάρης: Τα πρωτόκολλα της Ιταλίας επιβάλλουν τη «φούσκα» στην κρουαζιέρα (video)

Κρουαζιέρα
06 Ιουλίου 2021 / 09:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απαντήσεις για το ζήτημα της κλειστής διαχείρισης των επιβατών κρουαζιέρας, ζητήθηκαν από από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη,

ο οποίος επισκέφθηκε την Κέρκυρα για να εγκαινιάσει το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Κερκυραίοι επαγγελματίες πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή διαμαρτυρία για το πρωτόκολλο "bubble", τις καθοδηγούμενες δηλαδή περιηγήσεις των τουριστών χωρίς ελευθερία κινήσεων σε τοπικές επιχειρήσεις. 

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε, ότι η «φούσκα» έχει το ρόλο της: «Kι εξάλλου αυτές οι φούσκες επιβάλλονται από γιατρούς, ούτε από το Υπουργείο Τουρισμού, ούτε από τις εταιρείες. Η Κέρκυρα έχει την ιδιαιτερότητα ότι πολλά από τα κρουαζιερόπλοιά της έχουν ιταλική σημαία. Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει σχετική χαλάρωση των μέτρων».


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.