Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα «ευχαριστώ» στον κερκυραϊκό εθελοντισμό

Όλοι μαζί για την Κέρκυρα
19 Οκτωβρίου 2016 / 20:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Δήμος, μια ηθική ανταμοιβή για όλους τους Κερκυραίους επαγγελματίες που «μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους» στην πρόσφατη μεγάλη διοργάνωση του Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος διοργάνωσε μια μικρή τελετή για να ευχαριστήσει όλους όσοι προσέφεραν στην συντήρηση του Δημοτικού Θεάτρου με προσωπικό χρόνο και εργασία. Η ομάδα «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» με επικεφαλής το Σπύρο Νεράντζη, κατάφεραν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων να αποκαταστήσουν τις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες του Θεάτρου και να αποδείξουν ότι δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων αλλά κυρίως ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Δήμαρχος: Δεχθήκαμε κριτική

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της πόλης, για το συγκεκριμένο αλλά και άλλα έργα στα οποία έχουν συνεισφέρει έως τώρα οι εθελοντές, «σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, κατά την οποία η θεσμοθετημένη έκφραση της κοινωνίας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υπάρχουσες ανάγκες». Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε το Δημοτικό Θέατρο σε άθλια κατάσταση και στην τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για τη σταδιακή αποκατάστασή του είναι πολύτιμη η συμβολή της «σπίθας» του εθελοντισμού.
«Δεχθήκαμε κριτική, σχεδόν πολεμική» είπε ο Δήμαρχος «με το επιχείρημα πως η ασύντακτη κοινωνία υποκαθιστά το Δήμο. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου, η ομάδα «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα»  συνεργάστηκε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το σημερινό αποτέλεσμα. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να συνεχιστεί. Σε μια δύσκολη περίοδο που οι Δήμοι έχουν χάσει το 65%  της χρηματοδότησής τους, η κοινωνία έχει την ανάγκη όλων μας για να μην καταρρεύσει.

Ο Σπύρος Νεράντζης

Για την προσφορά σας, ευχαριστώ όλους μαζί και έναν – έναν ξεχωριστά».
Ο επικεφαλής της ομάδας «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα»,   Σπύρος Νεράτζης, τόνισε πως έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως η επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης οφείλεται σε νέα παιδιά. Αναφέρθηκε στη συνεργασία της ομάδας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, που ανέλαβαν τις οικοδομικές εργασίες, τα βαψίματα και την προμήθεια των υλικών και κατέληξε: «Το μήνυμα αυτής της δράσης, που άλλαξε την όψη, την είσοδο και ορισμένα λειτουργικά σημεία του Θεάτρου, όπως οι τουαλέτες, είναι ότι 40 νέοι άνθρωποι στρατεύτηκαν σε ένα σκοπό και  ο ένας δίπλα στον άλλο και φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα».
 
Ο Δήμαρχος απένειμε 3 τιμητικές διακρίσεις στην ομάδα «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», το Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων και το Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι  αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελιός και Θόδωρος Λουκανάρης.