Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένουν τα φύκια στην Παραλιακή της Γαρίτσας

ΦΥΚΙΑ
26 Ιουνίου 2021 / 14:31

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο η έκταση που έχουν καταλάβει αυτή τη φορά δεν είναι η συνηθισμένη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια...ιδιότυπη ακτή έχουν σχηματίσει τα φύκια σε μεγάλο τμήμα της Παραλιακής της Γαρίτσας. Το πλάτος τους εκτείνεται από το παραλιακό τείχος και προς τη θάλασσα στα 2 μέτρα, ενώ από την πολυκαιρία που βρίσκονται εκεί έχουν αρχίσει ήδη να σαπίζουν, δημιουργώντας ένα αποκρουστικό αποτέλεσμα για όποιον περνάει από εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο η  έκταση που έχουν καταλάβει αυτή τη φορά δεν είναι η συνηθισμένη.

Η ιδιότυπη ακτή έχει σχηματιστεί εδώ και καιρό, ωστόσο κανείς δεν έχει προβεί σε καθαρισμό του χώρου, παρότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι πρώτοι επισκέπτες έχουν εμφανιστεί στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι η Παραλιακή της Γαρίτσας ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε μια περίοδο μεταβατική μέχρι να αποδοθεί στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού, μετά τον αποχαρακτηρισμό της απο τον ΟΛΚΕ.