Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάσκες… τέλος, από σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου

Κορωνοϊός
23 Ιουνίου 2021 / 19:20

ΑΘΗΝΑ. Καταργείται από σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, η υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός,

όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την τακτική ενημέρωση για πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε τη διατήρηση της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, χωρίς εξαιρέσεις, καθώς και στους εξωτερικούς χώρους όπου υφίστανται συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, στις 5.00 το πρωί.
 
Άρση και της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από Δευτέρα
 
Αίρεται και το τελευταίο μέτρο του πολύμηνου lockdown που εφαρμόστηκε στη χώρα για την ανάσχεση του εκρηκτικού τρίτου κύματος της πανδημίας. Έτσι, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου τερματίζεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέχρι και τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30 - 05:00.

Την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.