Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδήλωτο το όπλο του διπλού φονικού με αυτοχειρία στην Κέρκυρα

Πυροβολισμοί
07 Ιουνίου 2021 / 12:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράνομα είχε αποκτηθεί η καραμπίνα από τον δράστη και αυτόχειρα του διπλού φονικού στη Δασιά.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες του Εγκληματολογικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το κυνηγετικό όπλο ήταν αδήλωτο. Οι τρεις θάνατοι «για ασήμαντη αφορμή» προκάλεσαν σοκ στο Πανελλήνιο.

Κατά κοινή ομολογία ωστόσο, ο 67χρονος που έφθασε στο σημείο να πυροβολήσει τους δύο ανθρώπους σχεδόν εξ επαφής, είχε ένα ήσυχο, μοναχικό προφίλ με μόνο σύντροφο τον πιστό του σκύλο, ο οποίος πέθανε πριν από ένα περιπου χρόνο.  

Η τραγική αλληλουχία των γεγονότων ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 67χρονος άνδρας που τα τελευταία χρόνια βιοποριζόταν από βοηθητικές, αγροτικές εργασίες, λογόφερε με την 60χρονη Λουίζα Αβραμίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα του είχε παραχωρήσει μια ισόγεια γκαρσονιέρα ιδιοκτησίας της, με αντάλλαγμα εργασίες κηπουρικής.

Η γυναίκα φέρεται να ζητούσε πίσω το σπίτι, για εκμετάλλευση. Σε αυτό το σημείο της λογομαχίας, εικάζεται ότι αναμείχθηκε και το δεύτερο θύμα, ο 63χρονος Χρήστος Ζυγούρης, με καταγωγή από την Πρέβεζα, που όμως ζούσε και εργαζόταν στη Γαλλία επί χρόνια.

Μόλις είχε πάρει σύνταξη, γύρισε στην Ελλάδα και αγόρασε ένα σπίτι στον πρώτο όροφο του ίδιου κτηρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, οι δύο άνδρες δεν είχαν καλές σχέσεις και είχαν έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν, με αφορμή μικροπράγματα της καθημερινότητας.



Αφού πυροβόλισε τα δύο θύματα, ο δράστης κλείστηκε στο σπίτι του και λίγη ώρα αργότερα έστρεψε την κάννη του όπλου στην καρδιά του, δίνοντας τέλος στη ζωή του. 
Αξιοσημείωτο  είναι το γεγονός ότι στον τόπο που βρέθηκε το άψυχο σώμα του, βρέθηκαν τρία σημειώματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημειώματα απευθύνονταν στην οικογένειά του και στον εισαγγελέα. 
 
Στο σημείο του δράματος μετέβη ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, ο οποίος μίλησε για τα ευρήματα της εξέτασης: «Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου  και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι ο δράστης αυτοχειριάστηκε.



Όλα τα τραύματα που αφορούν και στα τρία άτομα είναι σχεδόν εξ’ επαφής ή βραχύτατης αποστάσεως, όσον  αφορά στα θύματα των ανθρωποκτονιών. Το θύμα που έφερε το εξ επαφής τραύμα έχει όλα  τα χαρακτηριστικά του αυτοχειρισιακού συμβάντος. Δηλαδή προηγήθηκε διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε ο αυτοχειριασμός. Πάντα με πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου.

Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρουν τραύματα στην κεφαλή. Το τρίτο άτομο φέρει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα. Υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα δύο θύματα της ανθρωποκτονίας και πολύ πιθανόν ένα από αυτά τα δύο θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό.

Ερευνάται το πρώτο άτομο το οποίο εβλήθη να είναι ο άντρας. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι μεγάλη περίπου 15 m. Η εκτίμησή μου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι πράγματι υπήρχε δόλος, πρόθεση  να υπάρξει αυτή η πραγματική τραγωδία». 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.