Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

51χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς στο λιμάνι της Λάκκας

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
10 Αυγούστου 2023 / 09:04
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 14 κάλυκες

ΛΑΚΚΑ (ΠΑΞΟΙ). Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ένας 51χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δέχθηκε πυρά από άγνωστο, σε απόμερο σημείο, στο λιμάνι της Λάκκας Παξών.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (10/08). Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών, της ΕΛΑΣ, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Παξών. Ωστόσο λόγω της κατάστασής του, μεταφέρθηκε λίγη ώρα μετά με ιδιωτικό σκάφος στο λιμένα Άριλλα Πέρδικας και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του είναι προσωρινά σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 14 κάλυκες από σφαίρες. Οι λόγοι της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από ομοεθνή του θύματος, ο οποίος αναζητείται.

Το θύμα φέρεται ότι βρισκόταν στους Παξούς για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο 51χρονος έχει πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν και το αιματηρό επεισόδιο αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Παξών, ενώ στο νησί μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.