Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στο φουλ οι μηχανές» για το mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας (photos)

mega εμβολιαστικό κέντρο
25 Μαΐου 2021 / 11:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας για το μετασχηματισμό του σε mega εμβολιαστικό κέντρο που θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς στο νησί των Φαιάκων.

Μετά από διαβουλεύσεις των αυτοδιοικητικών αρχών με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το ΕΑΚΚ, προκρίθηκε ως καταλληλότερος χώρος για να φιλοξενήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού. 




Αρχικά η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου είχε ανακοινώσει δια του γραφείο Τύπου του Δήμου, ότι το mega εμβολιαστικό κέντρο θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο. 

Αργότερα, ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης που είναι πάντα προβληματική λόγω της καθημερινής κυκλοφοριακής συμφόρησης. Μεγάλο πρόβλημα είναι εξάλλου η έλλειψη χώρων στάθμευσης, ζήτημα από το οποίο υποφέρει η πόλη ακόμα και σε απλές καθημερινές μέρες, χωρίς ιδιαίτερο φόρτο.

Η λύση του ΕΑΚΚ εκτιμήθηκε ότι συγκεντρώνει περισσότερα πλεονεκτήματα από την άποψη της πρόσβασης και της στάθμευσης. 



Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Ζορμπά, το mega εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει από τις 31 Μαΐου, ενώ τα πρώτα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα λειτουργούν σε αυτό από 14 έως 18 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ το Υπουργείο φιλοδοξεί για τις προσεχείς 40 ημέρες να διενεργούνται 1000 εμβολιασμοί ημερησίως.

Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει με γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας που προφέρθηκαν να εργαστούν και νοσηλευτικό προσωπικό που θα αποσπαστεί στην Κέρκυρα από δομές υγείας της Ηπείρου. 

Ο στόχος είναι στις 10 Ιουλίου να γίνει «ταμείο» που θα έχει φθάσει περί τους 40.000 εμβολιασμούς. Εάν και εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με πρόγραμμα, το νησί των Φαιάκων θα έχει καταφέρει στα μέσα του καλοκαιριού να έχει χτίσει ένα τείχος ανοσίας που θα βοηθήσει στην αναχαίτιση των κινδύνων της πανδημίας.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.