Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινό μέτωπο Δήμου και φορέων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού

Έξαρση
19 Μαΐου 2021 / 16:40

Σύσκεψη της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τουριστικών και Εμπορικών Φορέων του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβληματίζει τον Δήμο και τους παραγωγικούς φορείς, η επιδημιολογική εικόνα της Κέρκυρας, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού την Μεγάλη Βδομάδα. Το χρώμα της περιοχής, όπως φαίνεται και στον χάρτη του ΕΟΔΥ, πέρασε στο βαθύ κόκκινο ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδικές συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή.

Η δημοσιότητα που ακολούθησε οδήγησε σε σύσκεψη του Δήμου, των τουριστικών και των εμπορικών φορέων ώστε να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης.

Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Μερόπη Υδραίου και οι φορείς:

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που σχετίζονται με την επιδημιολογική κατάσταση της Κέρκυρας. Υπήρξαν αναφορές ότι η Κέρκυρα βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο”, στοιχείο, το οποίο προβλημάτισε το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας, τους εμπορικούς φορείς και  τους φορείς του τουρισμού.

Σε σύσκεψη την οποία πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο το πρωί στο Δημαρχείο, εκφράστηκε η αγωνία για την έναρξη της τουριστικής περιόδου και παράλληλα αποτυπώθηκαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες που ο καθένας από την πλευρά του δύναται να κάνει προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, ήτοι να προχωρήσουν μαζικά και γρήγορα οι εμβολιασμοί και να θωρακιστεί η οικονομία του τόπου.

Κοινώς αποδεκτά κατεγράφησαν τα παρακάτω:
 
1. Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δεν κατέταξε την Κέρκυρα στο “βαθύ κόκκινο” αλλά επεσήμανε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας βάσει του αριθμού κρουσμάτων που καταγράφονται , κάτι το οποίο έπραξε και για πολλές άλλες περιοχές της χώρας που θα δεχθούν πολλούς επισκέπτες.

2. Για τον έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών κανόνων, απαιτείται από όλους πρωτίστως ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση.

3. Δημιουργείται κοινό μέτωπο συστράτευσης για την προτροπή του πληθυσμού σε όσο το δυνατόν ταχύτερο εμβολιασμό, με διοχέτευση του μηνύματος αυτού στα μέλη των παραγωγικών και τουριστικών φορέων, στο προσωπικό τους αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας.

4. Ο Δήμος, οι τουριστικοί και οι εμπορικοί φορείς, προχωρούν σε ενέργειες προκειμένου να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στο κάλεσμά τους   για την “γαλάζια ελευθερία”, για τον μαζικό εμβολιασμό των δημοτών.

5. Τονίζεται ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί αυτή τη στιγμή να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και την οικονομία του τόπου, ώστε να διεξαχθεί κατά το δυνατόν ομαλότερα η τουριστική σεζόν που ξεκινά, από την οποία εξαρτάται η ευημερία των πολιτών και του τόπου μας.
 
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με τους τουριστικούς και εμπορικούς φορείς θα προβούν και σε κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ.
 
Οι Υπογράφοντες:

1. ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

2. EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

3. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ [AOCTA]
 ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

4. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

5. ΙΟΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

6. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ