Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΓΕ Β. Κέρκυρας - Ο Ερημίτης και το περιβάλλον πηγή ζωής κι όχι πεδίο κερδοφορίας

ΟΓΕ Βόρειας Κέρκυρας
02 Φεβρουαρίου 2021 / 10:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΟΓΕ Βόρειας ανακοίνωσε τα εξής: «Με αγανάκτηση, αλλά χωρίς έκπληξη, είδαμε την καταστροφή στον Ερημίτη. Ήταν αναμενόμενη

η αποψίλωση προκειμένου να ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες. Οι κυβερνήσεις που ενοικίασαν και μετά πούλησαν τον Ερημίτη, καθώς και ο κερκυραϊκός λαός, που αντέδρασε με κάθε τρόπο, το ήξεραν από την πρώτη στιγμή. Η καταστροφή κι άλλων 100 στρεμμάτων δασικής έκτασης από το πολυδιαφημιζόμενο “Kassiopi Project”, που ήρθε και εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έγινε με πρόσχημα τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης 3(!) μέτρων γύρω από το νέο ναυτικό φυλάκιο.

Δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι ξενοδόχοι, όταν κάνουν μπίζνες, είτε έχει να κάνει με το περιβάλλον, είτε έχει να κάνει με τα εργατικά ατυχήματα, είτε έχει να κάνει με την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού σε περίοδο πανδημίας όπως πχ. το στοίβαγμα στα αεροπλάνα το καλοκαίρι και στα μέσα συγκοινωνίας και στους χώρους δουλειάς ακόμα και σήμερα.

Οι μπουλντόζες της ανάπτυξης, που καταστρέφουν το περιβάλλον, ξηλώνουν τα εργατικά δικαιώματα, οδηγούν στην φτώχεια και την απόγνωση το λαό, για να χτίσουν την ανάκαμψη του κεφαλαίου και την κερδοφορία. Για αυτούς η καταλήστευση του περιβάλλοντος και η εκμετάλλευση των εργαζομένων είναι προϋποθέσεις για την κερδοφορία τους. Αυτούς εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη. Για αυτό ψήφισαν το νόμο Χατζηδάκη που επιτρέπει «εμβληματικές» επενδύσεις σε δάση, σε λίμνες, ακόμα και σε προστατευμένες περιοχές NATURA. Για αυτό νομοθετούν την κατάργηση όλων των προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζομένους. Για αυτό φέρνουν το ένα μετά το άλλο το μέτρα καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Στόχος τους η προστασία των κορακιών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα του λαού και την εξάντληση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.

Απαιτούμε να κηρυχτεί άμεσα αναδασωτέο τόσο το κομμάτι που κάηκε το καλοκαίρι, όσο και αυτό που αποψιλώθηκε πρόσφατα. Την αναδάσωση να αναλάβει η δασική υπηρεσία, η τοπική διοίκηση και φορείς της περιοχής, που δίνουμε χρόνια μάχη για τη σωτηρία του οικοσυστήματος του Ερημίτη.

Δεν θα αφήσουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Ούτε την εταιρεία, που δήλωνε ότι θα κάνει αναδάσωση στην καμένη δασική έκταση το καλοκαίρι να συνεχίσει να αποψιλώνει το μοναδικό δάσος του Ερημίτη, που έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του Υπουργείου Πολιτισμού ως προστατευόμενο τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα! Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την οικολογική καταστροφή, όσο και να τους προστατεύουν υπουργοί και πρωθυπουργοί! Έχουμε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά μας τι εννοούν όταν μιλούν για ανάπτυξη. Ξέρουμε ότι «ήπια ανάπτυξη» σημαίνει άγρια επίθεση σε όλα τα δικαιώματα, στη ζωή των λαϊκών οικογενειών και στην ίδια τη φύση.

Το περιβάλλον είναι για μας πηγή ζωής! Είναι κληρονομιά για τα παιδιά μας! Δεν θα αφήσουμε τα κέρδη τους να ισοπεδώσουν τον Ερημίτη και τις ζωές μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία και τους συλλόγους μας, θα αγωνιστούμε για την ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα. Για την Δουλειά με δικαιώματα, για την Υγεία και την Παιδεία των παιδιών μας, για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.