Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερδοσκοπία πίσω από τις ελλείψεις εμβολίων και φαρμάκων, καταγγέλλει ο γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Κερκύρας

εμβόλια
30 Ιανουαρίου 2021 / 18:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου, Περικλής Ραράκος σε δηλώσεις του που διανεμήθηκαν στα κερκυραϊκά ΜΜΕ, περιγράφει με μελανά χρώματα την επάρκεια εμβολιών και γενικότερα, φαρμακευτικών σκευασμάτων στο νησί...

... «προκαλεί μόνο εκνευρισμό και στενοχώρια το γεγονός ότι επίσημα πάνω από 120 φάρμακα σύμφωνα με την λίστα του ΕΟΦ είναι σε έλλειψη και ανεπίσημα πάνω από 300 σκευάσματα λείπουν από το ράφι του φαρμακείου και κατ΄επέκταση από τους Έλληνες ασφαλισμένους. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εμβόλια για τον πνευμονιόκοκκο αλλά και παιδικά εμβόλια».

Και στην συνέχεια δίνει και την ερμηνεία του φαινομένου: «στην Ελλάδα τα φάρμακα είναι πάμφθηνα το κέρδος πολύ μικρό και αρχικά τις εταιρείες δεν τις συμφέρει να πουλάνε στη χώρα μας και δευτερευόντως τις φαρμακαποθήκες δεν συμφέρει να πουλάνε όλες τις ποσότητες που προμηθεύονται στα φαρμακεία και να τα εξάγουν σε άλλες χώρες για το κέρδος». 
 
«Οι φαρμακοποιοί είχαμε εκφράσει κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης ποια είναι η άποψη μας περί φαρμάκων και γιατί θα πρέπει να εξαιρούνται από κάθε κερδοσκοπική συζήτηση αλλά και καθεστώτα απελευθέρωσης τιμών γιατί η ελεύθερη αγορά στα φάρμακα αποτυγχάνει επανειλημμένα και παταγωδώς».