Παρασκευή 24.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Lockdown
02 Ιανουαρίου 2021 / 11:06

Επιστρέφουν τα μέτρα που ίσχυαν πριν τις γιορτές -Επανέρχεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00

ΑΘΗΝΑ. Μέχρι 11 Ιανουαρίου αυστηροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Στο πλαίσιο αυτό, κλείνουν και πάλι τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία καθώς και τα καταστήματα που λειτουργούν με click away ή click in shop. Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 του μηνός, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. Ο στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. 

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, τα αυστηρότερα μέτρα την εβδομάδα 3-10 Ιανουρίου αποφασίστηκαν για προληπτικούς λόγους για να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα λόγω της χαλάρωσης των εορτών. 

Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.