Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέσμευση Πέτσα για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων του «Μπάλλου» στις επιχειρήσεις (video)

Στέλιος Πέτσας
17 Φεβρουαρίου 2022 / 10:03

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκριθούν οι φάκελοι για την προκαταβολή ως μια πρώτη ανακούφιση στις επιχειρήσεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βάρος στην αποκατάσταση των πληγών από την κακοκαιρία Μπάλλος που έπληξε το νησί τον περασμένο Οκτώβρη, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή του με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. 

Δίνοντας το περίγραμμα των ζητημάτων που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις του με τις τοπικές αρχές, αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις για τις εργασίες αποκατάστασης και πρόληψης από τις φυσικές καταστροφές. Σε αυτές συμπεριέλαβε την τελική υπογραφή των φακέλων των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις, ενώ ανάλογη ενημέρωση θα έχει και από τους Δημάρχους για τις αποζημιώσεις των νοικοκυριών. 
Τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη καταβάλλει το ποσό των 500.000 και την επόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση στην Περιφέρεια.

Όσον αφορά το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" ο κ. Πέτσας ανέφερε:«Έχουμε ήδη εντάξει έργα ύψους 9,5 εκατ ευρώ συνολικά για τα Ιόνια Νησιά. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ένα κομμάτι περίπου 5, 9 εκατ για την αστική αναζωογόννηση στην περιοχή Τσάκι Μπενιτσών. Έχουμε όμως και την ένταξη στις αρχές Μαρτίου ενός μεγάλου έργου 3 εκατ. που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας και θα ακολουθήσει η ένταξη της πρότασης της Περιφέρειας για την πολύ σημαντική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Ψηφιακό Μουσείο. Επίσης την ανάδειξη του κτηριακού που αφορά το 6ο Δημοτικό Σχολείο».