Σάββατο 20.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Δεν ντρέπονται; Αντί να προσλαμβάνουν, μεταθέτουν γιατρούς!»

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
21 Δεκεμβρίου 2020 / 09:40

Για ανικανότητα και νεοφιλελεύθερη αναλγησία κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφορικά με την απόφαση έκτακτης μετακίνησης του πνευμονολόγου, Μάνου Αντωνάκη, από το Γ.Ν.Κ. στο Νοσοκομείο Βέροιας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Την έντονη δυσαρέσκειά του και την κάθετη αντίθεσή του στην έκτακτη μετακίνηση του πνευμονολόγου (και προέδρου της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας), Μάνου Αντωνάκη, από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σ' αυτό της Βέροιας, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνει λόγο για ανικανότητα και νεοφιλελεύθερη αναλγησία κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για τις πολιτικές της μέχρι σήμερα στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας και της «θωράκισης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο -όπως τονίζει ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης- κοντεύει να διαλυθεί.

Επί λέξει η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη αναφέρει:

«Μα τόσο ανικανότητα, τόση νεοφιλελεύθερη αναλγησία!

Αλγεινή  εντύπωση μου δημιουργεί το γεγονός πως, εν μέσω πανδημίας, ένα υποστελεχωμένο νησιωτικό νοσοκομείο όπως αυτό της Κέρκυρας, χάνει με απόσπαση έναν ακόμη από τους ιατρούς του, και δη πνευμονολόγο, τον  κ. Αντωνάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ).

Αντί τόσους μήνες η κυβέρνηση να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και να διασφαλιστεί με αυτό το τρόπο η εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών, παίρνει και αυτούς τους λιγοστούς που έχουμε στο Νοσοκομείο μας.

Μα δεν ντρέπονται;

Η εικόνα που πρέπει να  εκπέμπει το Νοσοκομείο μας είναι κομβικής σημασίας για την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας ως προς την υγειονομική θωράκιση του Νησιού.

Αντί αυτού ο πρώτος δήθεν σε δημοτικότητα υπουργός της κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας υποσκάπτει με τον τρόπο αυτό την όποια εικόνα έχει μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο μας.

Πόσες φορές το κόμμα μου, εγώ, όλοι οι θεσμικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες αυτού του τόπου δεν ζητήσαμε να προσληφθεί προσωπικό;

Η συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης, με την ηχηρή διορισμένη σιωπή  του Διοικητή του Νοσοκομείου, επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόθεση να λυθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου, αφού το προσωπικό έχει μειωθεί, αντί να αυξάνεται! Δεν έχει διατεθεί καμία θέση μόνιμου ιατρού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας από τις τελευταίες προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού σε νοσοκομειακές μονάδες.

Ας μάθουν οι συμπολίτες μου ότι στη διάρκεια της θητείας της, η κυβέρνηση έχει μειώσει τον αριθμό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού σε ολόκληρη την Ελλάδα  κατά 5.000 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Τώρα που κοντεύουν να διαλύσουν το εθνικό σύστημα υγείας και ειδικά στη Μακεδονία αντί να επιτάξουν κλινικές, αντί να προσλάβουν γιατρούς μετακινούν  τους γιατρούς μας από τα Νοσοκομεία όλης της Ελλάδας.

Μα καλά δεν ντρέπονται;»