Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πόσο κάνει η δόση του εμβολίου;

κορονοϊός
18 Δεκεμβρίου 2020 / 19:09

Το κόστος των εμβολίων κοροναϊού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιοποιήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, αφού μια Βελγίδα υπουργός έστειλε τυχαία τις πληροφορίες. Η Eva De Bleeker διέγραψε γρήγορα το tweet, αλλά ο βελγικός ιστότοπος HLN πρόλαβε ένα στιγμιότυπο.

• Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν αναφέρεται ότι έχει πυρετό, βήχα και κόπωση μετά τη θετική διάγνωση στον COVID-19 - αλλά συνεχίζει να εργάζεται, συναντώντας υπουργούς μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
• Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε έρευνα για τους θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την έλλειψη προστατευτικών μέτρων για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
 
• Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει ένα πρόγραμμα υποστήριξης θέσεων εργασίας για έναν ακόμη μήνα και έως τα τέλη Απριλίου, και ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν νέα δάνεια COVID μέχρι το τέλος Μαρτίου
 
• Η ταχεία παγκόσμια παράδοση εμβολίων αεροπορικώς και θαλασσίως σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες αναμένεται να προκαλέσει άνοδο στα ποσοστά ασφάλισης φορτίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αφήνοντας τους ασφαλιστές να είναι σε εγρήγορση.
 
• Η Johnson & Johnson έχει εγγράψει περίπου 45.000 συμμετέχοντες για το πρώτο τεστ τελικού σταδίου του υποψήφιου εμβολίου μίας δόσης και αναμένει προσωρινά δεδομένα έως τα τέλη Ιανουαρίου.
 
• Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αυστρία θα περάσει σε ένα τρίτο απαγορευτικό κοροναϊού μετά τα Χριστούγεννα που θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αρκετά αυστριακά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων APA.
 
• Το κόστος των εμβολίων κοροναϊού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιοποιήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, αφού μια Βελγίδα υπουργός έστειλε τυχαία τις πληροφορίες. Η Eva De Bleeker διέγραψε γρήγορα το tweet, αλλά ο βελγικός ιστότοπος ειδήσεων HLN πήρε ένα στιγμιότυπο οθόνης των δεδομένων και το δημοσίευσε.