Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Χειμώνας και τα Χριστούγεννα φέρνουν περισσότερους περιορισμούς

κορονοϊός
14 Δεκεμβρίου 2020 / 19:10

Η ιταλική Βουλή το ενδεχόμενο να επεκτείνει τους εθνικούς περιορισμούς από τις 24 Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον τις 2 Ιανουαρίου. Με τους κανόνες καραντίνας, τύπου Red-zone διευρύνονται οι νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ενώ δεν θα επιτρέπεται η μη ουσιαστική κυκλοφορία και θα κλείσουν καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια.

• Η Λιθουανία έχει πει στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους για τρεις εβδομάδες από την Τετάρτη, εκτός από την εργασία, τα απαραίτητα ψώνια, τη φροντίδα των ασθενών, τις κηδείες. "Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Λιθουανία", δήλωσε η πρωθυπουργός Ίνγκριντα Σιμονί. "Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί και θλιβεροί."

• Η ιταλική αστυνομία σφράγισε δημοφιλείς τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Fontana di Trevi της Ρώμης την Κυριακή, αφού πλήθη πλημμύρισαν στους δρόμους, την επόμενη ημέρα που ο αριθμός των θανάτων COVID-19 της Ιταλίας έγινε ο υψηλότερος στην Ευρώπη στους 64.520.

• Η Ιρλανδία ενδέχεται να επιβάλει ορισμένους περιορισμούς τον Ιανουάριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μάρτιν, αφού εκπρόσωποι του Συστήματος Υγείας προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να αυξηθούν ξανά τα κρούσματα μετά το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

• Η ολλανδική κυβέρνηση θα αποφασίσει τη Δευτέρα για αυστηρότερους περιορισμούς, αφού το ποσοστό μόλυνσης ανέβηκε στα ύψη που ήταν στα τέλη Οκτωβρίου. Το σύνολο των νέων λοιμώξεων την Κυριακή αυξήθηκε σχεδόν 10.000, η ​​μεγαλύτερη άνοδος σε διάστημα άνω των έξι εβδομάδων.

• Είναι απίθανη η ευρεία άρση των γερμανικών περιορισμών στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε συνεργάτιδα της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ. "Θα έχουμε μερικές δύσκολες μέρες μπροστά", είπε ο Helge Braun. "Μια ολοκληρωμένη χαλάρωση είναι πολύ, πολύ απίθανο."

• Η ιταλική Βουλή το ενδεχόμενο να επεκτείνει τους εθνικούς περιορισμούς από τις 24 Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον τις 2 Ιανουαρίου. Με τους κανόνες καραντίνας, τύπου Red-zone διευρύνονται οι νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ενώ δεν θα επιτρέπεται η μη ουσιαστική κυκλοφορία και θα κλείσουν καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια.

• Η Γερμανία πιθανότατα θα είναι σε θέση να αποφύγει μια άλλη ύφεση παρά το δεύτερο εθνικό απαγορευτικό, που αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier.

• Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της Ουκρανίας έχει ξεπεράσει τα 900.000, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στετάνοφ. Η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα εισαγάγει αυστηρούς περιορισμούς καραντίνας τον Ιανουάριο.

• Η Ισπανία θα πρέπει να επιτύχει την «ανοσία της αγέλης» από το COVID-19 έως το τέλος του καλοκαιριού του 2021, εάν αρκετά άτομα εμβολιαστούν μέχρι τότε, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλία, ο οποίος ελπίζει ότι περισσότερα από τα 2/3 του ισπανικού πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων θα εμβολιαστούν εντός πέντε, έξι μηνών.