Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο κορονοϊός κολλάει και τα λιοντάρια

κορονοϊός
08 Δεκεμβρίου 2020 / 17:21

Τέσσερα λιοντάρια, τρία θηλυκά και ένα αρσενικό, στο ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, έχουν δείξει θετικά τον ιό, σύμφωνα με κτηνιατρικές αρχές.

- Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πρότεινε ότι θα υποστηρίξει ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα νοσοκομεία να είναι υποχρεωτικός.

- Τέσσερα λιοντάρια, τρία θηλυκά και ένα αρσενικό, στο ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, έχουν δείξει θετικά τον ιό, σύμφωνα με κτηνιατρικές αρχές.

- Η Γερμανία μπορεί να χρειαστεί αυστηρότερους περιορισμούς για να σταματήσει την αύξηση των κρουσμάτων πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Jens Spahn.

- Η Δανία επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς σε 38 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κοπεγχάγη. Από σήμερα, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και πισίνες θα είναι κλειστά.

- Ο Jerome Salomon, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, υποστήριξε την προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Olivier Veran ότι η χώρα ήταν απίθανο να εκπληρώσει την απαίτηση λιγότερων από 5.000 νέων κρουσμάτων την ημέρα που απαιτούνται για τον τερματισμό του εθνικού απαγορευτικού στις 15 Δεκεμβρίου.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε τον εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων με το εμβόλιο Pfizer/BioNtech μετά την κλινική έγκρισή του, με την 90χρονη γιαγιά Margaret Keenan την πρώτη ασθενή στον κόσμο που έλαβε τον εμβολιασμό.

- Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan προέτρεψε τους πολίτες της πόλης να κάνουν ό, τι καλύτερο για να διασφαλίσουν ότι δεν θα τεθούν σε αυστηρότερους περιορισμούς μετά από στοιχεία που αποκάλυψαν αύξηση των λοιμώξεων σε ολόκληρο τον δήμο.

- Η Πολωνία αγόρασε περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από έξι παραγωγούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέιζ Μοραουέκι.

- Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Luciana Lamorgese ανακάλυψε ότι είχε δοκιμαστεί θετικά για τον ιό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, με τον υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio και τον υπουργό Δικαιοσύνης Alfonso Bonafede αυτοαπομονώνονται επειδή κάθονταν δίπλα στη Lamorgese στην συνεδρίαση.

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελβετία σχετικά με την ύπαρξη λεγόμενων ίσων όρων ανταγωνισμού σχετικά με το άνοιγμα χιονοδρομικών κέντρων στην περιοχή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clement Beaune.