Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιορισμοί μετακινήσεων στη Λευκάδα τη Δευτέρα 21/08

περιορισμός μετακινήσεων
20 Αυγούστου 2023 / 19:23
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι περιορισμοί θα είναι σε ισχύ ολόκληρη την ημέρα

ΛΕΥΚΑΔΑ. Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4 για τη Δευτέρα 21/08, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας ενημέρωσε ότι θα ισχύσουν περιορισμοί στη μετακίνηση, διέλευση και παραμονή σε δάση, πάρκα, περιοχές NATURA και άλση, καθώς και σε συγκεκριμένους δασικούς δρόμους.

Ο περιορισμός διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, θα ισχύει όλη τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 και αφορά:

Περιοχές NATURA καθώς και δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289/τ.Α’/1979) σε ολόκληρη τη Λευκάδα.

Στους δασικούς δρόμους του νησιού της Λευκάδας:

Από την Κοινότητα Τσουκαλάδων έως τον ασφαλτόδρομο Σφακιώτες – Πευκούλια (Λαγκάδα).

Από τον επαρχιακό δρόμο Σφακιωτών - Εξάνθειας στη θέση «Εργοστάσιο Καλιμάνη» έως το εκκλησάκι της Αγίας Άννας.

Από την θέση «Μαρίτσα» Κοινότητα Καρυάς έως τον επαρχιακό δρόμο Κολυβάτων – Νικιάνας.

Από μετά την Κόκκινη Εκκλησία έως την κορυφή των Σκάρων.

Στο πευκοδάσος Κοινότητας Αγίου Πέτρου, βόρεια του οικισμού και ανατολικά του επαρχιακού δρόμου.

Ο περιορισμός διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων δεν αφορά:

Πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις παραπάνω περιοχές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους.

Πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου από τα κατά περίπτωση αρμόδια Όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για κάθε παράβαση του ανωτέρω περιορισμού, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις νομοθεσίας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.