Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομόφωνo ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΑΤ Παλαιοκαστρίτσας

Κερκυραίων Δήμος
14 Σεπτεμβρίου 2016 / 17:07

Αντίθετο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο στην προοπτική κατάργησης του Α.Τ.Παλαιοκαστριτών, που προβλέπεται από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναδιάρθρωση των περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Το θέμα είχε τεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση από την παράταξη "Κερκυραίων Δήμος" και εισήχθη την Τρίτη ως θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα τάχθηκε κατά της κατάργησης του αστυνομικού τμήματος.Το σκεπτικό όπως αναφέρεται στο ψήφισμα είναι ότι «η αναδιάταξη τούτη, κάθε άλλο παρά στο πνεύμα του Νόμου κινείται, αφού στοχεύει στην εξοικονόμηση δαπανών από τα καταβαλλόμενα μισθώματα, ωστόσο το Α.Τ. Παλαιοκαστρίτσας στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο. Κατά συνέπεια η πρόβλεψη  του άρθρου 42 του σχεδίου προεδρικού διατάγματος, καθίσταται παντελώς άστοχη και το μόνο που θα επιφέρει είναι σύγχυση, ανασφάλεια  και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι πρόκειται για μια μεγάλη τουριστική ζώνη που καλύπτεται από το ΑΤ Παλαιοκαστριτών.
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας είναι αντίθετο σε μια τέτοια προοπτική  η οποία  αφενός μεν,  κανένα οικονομικό στόχο δεν θα πετύχει, αφετέρου δε θα δυσκολέψει το εργο των αστυνομικών δυνάμεων στην εως τώρα καλυπτόμενη περιοχή και θα δημιουργήσει αναστάτωση και ανασφάλεια στον πληθυσμό της».